Буковинська кухня в ресторанах Чернівців

Список закладів, де ви зможете покуштувати найсмачніші делікатеси буковинської кухні.

Буковинская кухня в ресторанах Черновцов

Кожен регіон України славиться своєю традиційною кухнею. Так склалося, що в різний історичний період нашу Батьківщину населяли представники різних народів, кожен з яких намагався зберегти частину своєї культури. В результаті, кожному куточку України притаманна своя традиційна кухня.  Окрім українців, на Буковині проживає чимало румунів, молдаван, словаків. Є німці, угорці, євреї. Всі їхні знання та вміння призвели до становлення особливої кухні, — ситної, з простих інгредієнтів, з різноманіттям смаків та способів приготування.  В Буковинській кухні переважають страви з м’яса, риби, картоплі та грибів, часто використовують кукурудзяну муку, шкварки та обсмажену цибулю. Тут люблять готувати вареники з різними начинками, голубці, борщ по-особливому рецепту. Серед найбільш популярних страв:

  • Фарширована риба. Найчастіше короп. Шкіру з риби обережно знімають гострим ножем. До філе додають розмочений м’якуш хліба, яйце, цибулю та часник. Начиняють перемеленим фаршем шкіру риби та запікають.
  • Грибна юшка. Її варять із сушених грибів, загущуючи підсмаженим борошном з цибулею.
  • Маїна. Популярна весільна страва. Це заправлена та протушкована яловичина з локшиною, загорнена в листкове тісто. Маїну запікають у духовці при середньому вогні.
  • І найбільш популярна страва – банош. Кукурудзяну муку варять у підсоленій сметані, правильно вимішуючи дерев'яною лопаткою. Результат – каша, середньої густини, жовтого кольору. Подають зі шкварками, білими грибами та смаженою цибулею.

Пропонуємо огляд закладів м. Чернівці, де ви зможете познайомитися з буковинською кухнею, відчути смак та колорит наших традицій.

 

Корчма «Велика хата»

Корчма «Велика хата» вдало занурює гостей в епоху 18-19 ст., українська піч, вишиті рушники, предмети народного побуту. Тут ви зможете спробувати:

  • Банош;
  • Вареники з різними начинками;
  • Грибну юшку з клецками;
  • Страви з м’яса та риби;
  • Власні соління.

Родзинкою закладу – є страва «щедра господиня» (картопля з м’ясом декількох видів та часником. 

Ресторан розрахований до 80 гостей. Інтер’єр в народному стилі – світлі кольори стін, дерев’яні меблі, обереги. 

Ознайомитись із детальною інформацією та переглянути відгуки можна тут.

 

Ресторан «Панська гуральня»

«Панська гуральня» - один з найбільш популярних закладів міста, славиться власним виробництвом настоянок та наливанок. У меню ви знайдете:

  • Банош панський;
  • Фарширований короп;
  • Форель, запечена в тісті;
  • Борщ, поданий в хлібі.

Інтер’єр в стилі європейського ресторану 20ст. Є рояль, самогонний апарат. Заклад має дві зали, готовий прийняти до 250 чоловік. Працює магазин із сувенірами.

Читайте відгуки про ресторан «Панська гуральня» тут.

 

Ресторан «Мілена»

Ресторан «Мілена» славиться вишуканим інтер’єром, з багатим оздобленням стін в королівському стилі. Тут можна спробувати коропа, приготованого різними способами:

  • Смаженим у кукурудзяній муці;
  • У сметанному соусі;
  • Смажений у білій муці з цибулею;
  • Короп, запечений на мангалі;
  • Короп, запечений з овочами.

В закладі часто проводяться шоу-програми, можна замовити виїзну церемонію. Тут зможе розміститися до 120 гостей. 

Ознайомитись із детальною інформацією та переглянути відгуки можна тут.

Автор статті - "Любевич Ростислав"

Найкращі статті