Прийшов час бургерів! Де їх можна скуштувати у Дніпрі?

Заклади міста Дніпро, де ви зможете скуштувати культові бургери від найпрофесійніших шефів та знайти для себе той довершений смак, за яким ви обов’язково захочете повернутись.

Пришло время бургеров! Где их можно попробовать в Днепре?

Сьогодні бургери стали невід'ємною частиною нашої культури харчування. Їх можна зустріти в меню практично будь-якого кафе чи ресторану. Але як знайти ідеальний бургер, який поєднуватиме в собі соковиту котлету, апетитну булочку й оригінальний соус? У цій статті ми розповімо про найкращі заклади міста Дніпро, де ви зможете насолодитися культовими бургерами від професійних шефів і знайти свій ідеальний смак. Буквально декілька років тому, бургери стали справжнім апогеєм сучасної гастрономії України, адже з безлічі прилавків простих маленьких фастфудів, де вони були по сусідству з шаурмою та хот-догами, ці страви стали вишуканими й повноцінними шедеврами, які готують майстерні шеф-кухарі на професійній кухні.
Звісно, що статус  “швиденького перекусу” бургери не втратили, адже це все ще прекрасна можливість перекусити і отримати комплекс поживних речовин за найкоротший термін, проте в меню дорогих ресторанів вони посідають чи не найпочесніше місце. Також, широкої популярності набирають бургерні, тобто заклади, що акцентують свою увагу виключно на бургерах, аби максимально зосередитись на довершеності форм та смаку. При чому, кожен з них намагається створити гамбургер за своїм авторським рецептом, аби додати йому такої родзинки, за якою будуть приїжджати навіть гості з інших міст. І все це робиться для того, аби ви змогли знайти саме той смак, який стане вашим улюбленим і ви захочете спробувати його знову і знову!

 

"Varburger"

Гастро-бар, який жителі Дніпра цінують за довершений смак та широкий асортимент різних бургерів, зокрема і вегетаріанських. На кухні працюють шефи з європейським досвідом. В закладі власноруч печуть булочки. Проводяться мотиваційні ланчі.

Інтер’єр: приємний лофт з гармонійним поєднанням цегляних стін, чорного металу та світлого дерева. Відразу можна помітити оригінальну емблему закладу у вигляді “рослинного графіті”.

Меню: до кожного бургера в комплекті подають салат і картоплю фрі. Є класичний бургер з телячою котлетою і шпинатом з сиром Гауда та цікавими соусами, також є курячий з відповідною котлетою, болгарським перцем, міксом зі шпинату та руколи і соусом Песто. Вишуканий “Pulled Pork” зі свинячим паштетом рієт з беконом і цибулею в томатному соусі, шпинатом та свіжими помідорами. Вегетаріанці можуть скуштувати бургер з котлетою на основі сочевиці, цукіні та білої квасолі з халапеньо. Для гурманів є бургери з ніжною качкою-конфі і карамелізованим персиком, також з філе червоного окуня з соусом на основі оливкової олії та тим’яну, в’яленими томатами і печеним перцем. Є навіть бургер з чіпсами. Фірмовий “Varburger” готують з великою котлетою із стейку ріабай, беконом, сиром Брі та фірмовим соусом. Особливою позицією є секретний бургер, інгредієнти якого будуть для вас сюрпризом. В закладі досить широкий асортимент інших європейських та мексиканських страв, багато різних алкогольних і безалкогольних напоїв.

Орієнтовні ціни: 118 - 168 грн. 

Прочитати детальну інформацію та переглянути відгуки можна тут.

"Casta"

Особливий ресторан в центрі міста, концепція якого базується на американській, авторській європейській та паназіатській кухнях, адже шеф намагається максимально експериментувати та поєднувати досить цікаві варіації смаків для створення справжнього гастрономічного шедевра. У ресторані є спеціальна піч хоспер. 

Інтер'єр: демократичний лофт, особливістю є умовне розділення залів дерев'яною конструкцією на кілька зон. Можна як насолодитись стравами за столиком на комфортних диванах, так і швидко перекусити за маленькими столиками біля вікна. В залах багате освітлення.

Меню: До кожного бургера в комплекті входить картопля фрі і салат. Подають "Chicken white" з курячою котлетою, беконом, сиром Чедер та салатом ромен, "Арізонський" бургер з яловичою котлетою, беконом та печерицями у вершковому соусі. Для любителів незвичного пропонують бургер з індичкою на грилі "Indiana" з руколою, свіжими томатами зі спеціальним гірчичним соусом та каперсами. Для вегетаріанців пропонують бургер з баклажанами, томатами, руколою, дор блю та пікантним соусом. Є великий бургер вагою в 400 грамів з яловичою котлетою, беконом, тартаром, маринованим огірком і томатами.

Орієнтовні ціни: 99 - 229 грн.

Доставка: 30 грн (замовлення більше 100 грн - безкоштовно).

Прочитати детальну інформацію та переглянути відгуки можна тут.

 

"Чемодан"

Ресторан розташований в історичному центрі Дніпра, що має особливість, яка співзвучна з назвою. Адже декоративні валізи на літній терасі - надзвичайно цікаве і миле рішення дизайнерів. Ще однією особливістю є те, що тут готують страви багатьох кухонь світу.

Інтер'єр: основний елемент декору - історичні валізи різних епох. Навіть стіни оформлені у такому стилі. Теплої атмосфери надають клітчасті кантрі - обшивки диванів, книги, що на полицях, старі газети й тарілки, які прикрашають майже кожен куточок ресторану. Сам дизайн у спокійних і пастельних тонах, що дозволяє розслабитись у хорошій компанії.

Меню: Можна обрати розміри бургеру: small, medium чи big. Найпопулярніший серед відвідувачів - "Джек Деніелс" зі свинячо - яловичою котлетою, помідором, карамелізованою цибулею, солоним огірочком і спеціальним соусом.  Також можна замовити  його ж, тільки з котлетою із курчати. Особливістю бургеру "Манхетен" є цікава техніка подачі цибулі, у вигляді джему, та ніжний вершково - сирний соус. В хрумкій булочці з кунжутом готують пікантний бургер із сиром Дор Блю. Для любителів класики, є звичайний "Чізі бургер" із яловичою котлетою, сиром та маринованою цибулею.

Орієнтовні ціни: 62 - 128 грн.

Доставка: 30 грн (мінімальна сума  - 250 грн).

Прочитати детальну інформацію та переглянути відгуки можна тут.

 

Автор статті - "Любевич Ростислав"

Найкращі статті