Смачно та корисно: кращі заклади Дніпра, де можна скуштувати страви з морепродуктів

Найкращі ресторани і кафе, де можна спробувати морські делікатеси. Мідії або креветки, риба або гребінці, устриці або лобстер? Пропонуємо відвідати і знайти свою улюблену страву з морепродуктів.

Вкусно и полезно: лучшие заведения Днепра, где можно попробовать блюда из морепродуктов

Існує відоме повчання, яке використовують доктора й дбайливі батьки - «Будеш на морі, вживай якомога більше морепродуктів». Але ж правда, морські мешканці відрізняються не тільки особливим, неповторним смаком, але й корисними властивостями, амінокислотами, вітамінами та мікроелементами.

До того ж, калорійність страв з морепродуктів в рази менша, ніж, наприклад, у м'ясних страв чи навіть салатів із заправками. Тому, якщо з'являється бажання пообідати чи повечеряти чимось новеньким, то варто звернути увагу на морські делікатеси. А де знайти кращий ресторан Дніпра з великим асортиментом страв з морепродуктів - розповімо в нашій статті.

 

«Bartolomeo»

На території креатив-клубу «Bartolomeo» працює рибний ресторан. У теплу пору року відкрито літній майданчик, на якому можна не тільки ласувати смачними стравами, а й насолоджуватися краєвидами, річкою, спостерігати за пропливаючими повз яхтами. З настанням холодів, заклад переходити під дах, де тепло й затишно навіть в самий морозний день.

Меню. «Bartolomeo» славиться вишуканими стравами та незвичайною подачею. Така тенденція не оминула й рибний ресторан. Устриці, лобстер, каракатиця, кальмари, мідії, тигрові креветки - основа більшості позицій. До морепродуктів пропонують унікальні авторські соуси, гарячі та холодні закуски, овочі. Найоригінальніша страва в закладі - бейбі кальмари з далматинським варивом, які відрізняються секретної рецептурою й неповторним смаком.

Цінова політика. Дорого, але воно того варте. Вартість страв із морепродуктів починається від 150 гривень за порцію (наприклад, мідій в винному соусі). Гарячі страви з риби або каракатиці обійдуться близько 300 гривень, а от за делікатеси у вигляді лобстера або морських гребінців доведеться заплатити від 350 гривень за 100 грам.

Інтер'єр / обстановка / кількість місць. Висока вартість страв компенсується пишнотою інтер'єру і рівнем обслуговування. Великі вікна в дерев'яних рамах, масивні столи, крісла, дивани, стільці з великими спинками - все зроблено для комфорту й розслаблення відвідувачів. Заклад оформлено в «морських кольорах», переважають блакитні, зелені відтінки, а коричневі та бежеві включення виглядають як сонячні промінчики, що потрапляють на водну гладь. Серед декору - великий мармуровий човен із льодом, на якому демонструються свіжі морепродукти, акваріуми з живою рибою, багато зелених рослин.

Дивіться відгуки та детальну інформацію про «Bartolomeo» тут.

 

«Адмірал Нельсон»

На старому корабельному причалі житлового масиву «Придніпровськ» існує відомий на все місто заклад. У нього немає точної адреси, це практично край міста, але при цьому, щоб пообідати або вечеряти у даному кафе, доведеться бронювати столик за кілька днів. Секрет популярності «Адмірала Нельсона» знаходиться в серці городян. Молодь, можливо, не зможе відчути всю красу та атмосферу закладу, а ось більш старше покоління, вирушаючи в кафе, як ніби повертається на десять-двадцять років тому.

Меню. Страви в закладі прості, смачні, відрізняються величезними порціями. Смажена риба - короп, сом, юшка з асорті морепродуктів, різні рибні сковорідки, просол з товстолоба. Саме за цим варто їхати навіть через усе місто, адже подібних страв не зустрінеш ні в одному іншому кафе Дніпра.

Цінова політика. Ще один аргумент на користь відвідування «Адмірала Нельсона» - демократична цінова політика. Найдорожчі страви - сковорідки з риби і морепродуктів, ваги яких вистачить на компанію, обійдуться близько 250-300 гривень. Решта порційних страви стартують від 70 гривень.

Інтер'єр / обстановка / кількість місць. До настання холодів, столики для гостей розташовуються на причалі, прямо на понтонах. Але завжди можна перебратися в закрите приміщення, побудоване на березі річки. Атмосфера в «Адміралі Нельсона» невимушена, дружня, де всі гості можуть відчути себе однією великою родиною.

Дивіться відгуки та детальну інформацію про «Адміралі Нельсона» тут.

 

«Fish & Chips»

Закриває огляд закладів нове кафе на фуд-корті ТЦ «Мост-сіті». Незважаючи на малий термін свого існування, «Fish & Chips» вже отримало своїх постійних клієнтів. В обідній час, коли цілий поверх наповнений відвідувачами, меню з морськими делікатесами, різноманітністю рибних закусок і гарячих страв стає актуальним.

Меню. Традиційні українські страви та фаст-фуд поступаються дорогою шашличкам з мідій і креветок, бургерам з рибної котлетою, тигровим креветкам на грилі, устрицям, запеченій цілком рибі, мідіям в горщиках.

Цінова політика. Невисока вартість страв - величезна перевага «Fish & Chips». Розташовуючись в конкурентному середовищі, заклад зберігає високий сервіс обслуговування, стежить за свіжістю продуктів і при цьому встановлює демократичну цінову політику. Навіть студенти можуть дозволити собі пообідати чи повечеряти морепродуктами. Так, ціла рибка разом з гарніром обійдеться в 89 гривень, рибні бургери або сендвічі коштують 65 гривень, а кульочок морепродуктів во фритюрі - 79 гривень.

Інтер'єр / обстановка / кількість місць. У «Fish & Chips» немає окремої території для посадки гостей. Всі відвідувачі можуть розташовуватися на поверсі фуд-корта в зручному для них місці. Це може бути літній майданчик з видом на центр міста, дерев'яні кабінки, столи для великої компанії або затишні місця для закоханих пар. Єдиний мінус загального залу - шум, якого, на жаль, не уникнути в торговому центрі.

Дивіться відгуки та детальну інформацію про «Fish & Chips» тут.

Автор статті - "Любевич Ростислав"

Найкращі статті