Йога для вагітних у Дніпрі: куди відправитися на заняття

Перелік йога-центрів для майбутніх мам, де можна покращити свою фізичну форму та підготуватись до народження малюка.

Йога для беременных в Днепре: куда отправиться на занятия

Жінка, яка носить під серцем дитину, обов'язково повинна бути здоровою і тілом, і душею. Переживання і стреси, хвилювання і тривоги не повинні поселятися в головах майбутніх матусь. А найкращим рішенням для пошуку внутрішньої рівноваги, заспокоєння, зміцнення організму і відмінного настрою є йога.

Такий вид навантаження універсальний, а завдяки старанням тренера може бути адаптований для жінок при надії. Саме тому ми підібрали кращі студії і спортивні комплекси, де викладають йогу для вагітних та дізналися всі особливості тренувань.

 

«Orion»

У центральній частині міста працює культурно-оздоровчий простір для всієї родини. Професійними тренерами була розроблена методика занять для вагітних, починаючи з першого місяця. Мета тренування - підготувати організм жінки до змін, пов'язаних з появою на світ малюка, поліпшити її фізичні показники. Інструктори пропонують використовувати спеціальні асани, які покликані стабілізувати гормональний фон, поліпшити дихання, кровопостачання, роботу всіх систем органів і самопочуття в цілому, зміцнити хребет та м'язовий корсет. У «Orion» знають, що навантаження повинно бути м'яким і поступовим, тому з кожним заняттям перелік асан буде зростати і замінюватися, оскільки в кожному триместрі є свої протипоказання.

Тривалість заняття складає 90 хвилин.

Дивіться відгуки та детальну інформацію про «Orion» тут.

 

"Моя сім'я"

Ще один заклад в самому центрі міста - сімейний клуб усвідомленого батьківства, де проводять заняття йогою для вагітних. Головні завдання, з якими допоможе впоратися йога - перемикання думок, звільнення від клопоту та хвилювань. Завдяки заняттям жінці вдасться зануритися в стан спокою, релаксації і в повній мірі насолодитися материнством.

Йога в центрі «Моя сім'я» допоможе не тільки поліпшити фізичні показники, а й підготувати тіло до майбутніх пологів. Завдяки спеціальним практикам жінка починає краще відчувати сигнали свого тіла, розуміти себе, що, як показує практика, дуже допомагає при пологах.

Йога допоможе:

  • зменшити прояви токсикозу;
  • регулювати свою вагу;
  • позбутися від задишки, запорів, болю в спині;
  • знизити показники роздратованості, тривожності;
  • навчитися розслаблятися і переключати увагу.

Заняття проходять в маленьких групах до 5 чоловік, тому інструктор може приділити належну увагу кожній учасниці. Перше заняття - знайомство. Жінка оцінює рівень навантажень, зіставляє їх зі своїм фізичним розвитком, самопочуттям, має можливість ближче поспілкуватися з тренером і задати йому всі запитання.

Тривалість одного заняття - 60 хвилин. Можна записуватися на разові тренування, або придбати абонементи. Місяць йоги буде коштувати 680 грн. (заняття 2 рази на тиждень), разове тренування - 130 грн, а за індивідуальне заняття потрібно заплатити 250 грн.

Інструктор радить приходити за 15 хвилин до початку заняття, щоб встигнути спокійно переодягнутися і налаштуватися на тренування.

Дивіться відгуки та детальну інформацію про центр «Моя сім'я» тут.

 

«Семицвіт»

У центрі розвитку сім'ї «Семицвіт» проводяться групові та індивідуальні заняття йогою для майбутніх мам. Завдяки правильно підібраним асанам вдається зміцнити м'язи спини і живота, навчитися дихальним практикам, техніці самомасажу, а також релаксації. Всі вправи будуть корисними не тільки для жінки, але й для малюка в животику. Бажаючі займатися йогою будуть визначені в групу, в залежності від терміну вагітності, адже на кожному етапі необхідні різні види навантажень. Заняття проводить сертифікована тренер, яка не тільки знає всі практики, а й сама є багатодітною мамою. Щоб відвідати тренування, необхідний попередній запис по телефону.

Дивіться відгуки та детальну інформацію про центр «Семицвіт» тут.

 

«Лелека»

Фахівці сімейного центру «Лелека» впевнені, що вагітність - найкращий час для знайомства з йогою. Тому для майбутніх мам підготували:

  • затишний зал;
  • музичний супровід, який налаштовує на розслаблення;
  • спеціальний комплекс вправу і асан, які сприятливо впливають на організм вагітних;
  • основи техніки дихання.

Заняття можна відвідувати з першого дня вагітності. Однак важливо стежити за своїм самопочуттям і повідомляти тренера про всі його зміни.

Вартість абонементів: 880 грн. (8 занять), 520 грн. (4 заняття), 180 грн (разове відвідування).

Дивіться відгуки та детальну інформацію про центр «Лелека» тут.

 

«Dzen»

Студія йоги «Dzen» зручно розташувалася в затишному зеленому дворику недалеко від центрального проспекту міста. Інструкторами центру були розроблені концепти занять для вагітних, які б допомагали піклуватися відразу про двох - маму і дитинчату. Мета тренувань - навчитися розслаблятися, відчувати сигнали усередині організму, адаптуватися до змін тіла, знаходити гармонію і рівновагу всередині себе. Доведено, що регулярні заняття йогою допомагають привчити тіло до навантажень, автоматично «включати» потрібне дихання і напружувати необхідні м'язи. Відвідати тренування можна по понеділках, середах і п'ятницях. Тривалість занять - 60 хвилин. Обмеження за віком відсутні.

Дивіться відгуки та детальну інформацію про центр «Dzen» тут.

 

Автор статті - "Любевич Ростислав"

Найкращі статті