Активний відпочинок у Харкові: 9 ідей

Ідеї активних і екстремальних розваг у Харкові, для того, аби ви круто відпочили та “перезарядились” для наступного робочого тижня.

Активный отдых в Харькове: 9 идей

Основною проблемою ХХІ століття є сидячий спосіб життя. Часто люди не тільки працюють сидячи, а й обирають проведення вихідних перед телевізором, за комп’ютером, переглядаючи за шостим кругом Гру Престолів, або просто в ліжку. Звісно, кожному своє, але значно кориснішим та цікавішим буде саме активний відпочинок. Це чудова нагода отримати гарні враження, якійсь фізичні навантаження та певну дозу адреналіну. Адже життя - це рух.Що ж такого цікавого можна знайти у Харкові?

 

Якщо набридло грати в стрілялки за комп’ютером - пейнтбол

Чудовий спосіб проведення вихідних, який дозволить вам зіграти пліч-о-пліч з вірними друзями, разом розробити стратегію перемоги. Радимо спробувати очолити команду і проявити свої лідерські здібності, які обов’язково приведуть саме вашу команду до перемоги. Чудовий варіант для проведення парубочого вечора, дня народження, корпоративної вечірки.

Комплекс “Екстремал - тут можна постріляти у будь-яку пору року, адже є криті майданчики: “М’ясорубка”, “Реактор” та “Арена”. Також є відкриті, а саме: “Дикий захід”, “Селище”, “Автопром”. Можна організувати пейнтбол на своїй території. Проводяться інколи турніри та різні змагання. Мінімум - 100 кульок.

Орієнтовні ціни: 230-590 грн.

ФорПост” - у цьому клубі можна зіграти на чотирьох майданчиках за один день, поруч є велика зона відпочинку з альтанками, є спеціальні програми для корпоративів. Також є послуга виїзної гри. Мінімум - 200 кульок.

Орієнтовні ціни: 340-610 грн.

Ще одна альтернатива “Сounter Strike 1.6” - тир

Чудовий варіант, який дозволить потренувати свою координацію та влучність. Тут можна провести невеличкий турнір з друзями і вирішити, хто ж найвправніший стрілець. Особливістю тиру “Сафарі” є те, що ви маєте змогу постріляти по інтерактивним мішеням. Завдяки сучасним технологіям, ви перенесетесь на справжнє полювання в сафарі, джунглі, або станете учасником ковбойської дуелі. Постріляти ви можете з пневматичних пістолетів та рушниць, пістолету під патрон Флобера, сучасного арбалету. Також це єдиний заклад, де є безкоштовні курси з правильної стрільби.

Орієнтовні ціни: 100-150 грн.

Прочитати детальну інформацію та переглянути відгуки можете тут.

 

Відчуйте себе Ларою Крофт чи Індіаною Джонсом - скелелазіння

Це прекрасний спосіб активного проведення вільного часу, адже він дарує вам незабутні враження. Ви, в прямому сенсі слова, відчуєте себе “на вершині світу”. Адже відчуття, коли так старанно підіймаєшся, долаючи перепони 1 труднощі, і зрештою досягаєш цілі - неймовірні. Ви тренуєте свою витривалість, силу духу та впевненість і отримаєте шалену дозу адреналіну і позитиву.

Компанія “Муравей” вам в цьому допоможе, адже тут є скеледроми різних рівнів складності, досвідчені тренери, та повністю безпечне і сучасне обладнання. Також бувають виїзди на справжні скелі. Перед заняттям - стандартний інструктаж та розминка. Часто проводяться різні турніри та змагання.

Орієнтовні ціни: 250-450 грн.

Прочитати детальну інформацію та переглянути відгуки можете тут.

 

Погляньте на місто з висоти пташиного польоту - канатна дорога

Даний вид відпочинку є не тільки веселим та пізнавальним, він являється по суті транспортною системою, завдяки якій ви зможете оригінально переправитись з вулиці Сумської до мікрорайону Павлове поле і навпаки. На шляху ви будете спостерігати за прекрасними пейзажами та краєвидами. Ви зможете побачити з висоти унікальні природні заповідники міста, такі як Сажин Яр, мультикомплекс “Парк” та центральний парк ім. Горького. Тривалість переправи - 18 хвилин. Висота підйому - 26 метрів. Канатна дорога прикрашена декоративним панно.

Орієнтовні ціни: 30-60 грн.

 

Якщо ви обожнюєте швидкість і машини - картинг

Такий вид активного відпочинку точно не залишить вас без гори позитивних емоцій і драйву від шаленої швидкості. Особливість сучасних картів в тому, що вони надзвичайно легкі в управлінні, тобто вам не обов’язково вміти водити інші звичайні транспортні засоби, аби навчитись ганяти в картингу. І дає вам таку можливість картинг-клуб “Піонер”. Кожен відвідувач закладу має змогу прокататись на справжній Формулі 1 (щоправда в оригінальній швидкість і розгон більші). Траси обладнані сучасними системами хронометражу, які дозволяють зафіксувати час старту і фінішу. Тобто, можна легко влаштувати змагання з друзями. Також працює школа картингу, де гончій майстерності може навчитись будь-хто віком від 6 років. Часто влаштовують різні змагання, тімбілдінг. Траси відкриті, тому підійде для теплого сезону.

Орієнтовні ціни: 190-300 грн.

Прочитати детальну інформацію та переглянути відгуки можна тут.

Відчуйте себе рятівниками Малібу - катання на sup-серфах та каяках

Досить рідкісний вид відпочинку, який дозволить навчитись плавати на sup - серфах, основна відмінність яких в тому, що вам доведеться гребти по воді не руками, а спеціальним веслом, та каяках, спеціальних одно-, дво-, чи тримісних мисливських човнах. Завдяки компанії “SUP & Kayak” ви можете спробувати цей незвичайний вид спорту, який допоможе зняти стрес і тримати ваше тіло в тонусі. Тут здають в оренду професійне обладнання, проводять інструктаж. Також додатково можуть проводитись групові заняття з плавання та фітнес. Завдяки тому, що постійно потрібно підтримувати правильний баланс, ваше тіло буде отримувати правильне рівномірне навантаження. Будь-який новачок впевнено стає на серф через 15-20 хвилин навчання, тому ви відразу зможете приєднатись до маршруту пляж Акважур - сквер Стріла. Також можуть дати спеціальний надувний парус, який допоможе початківцям.

Орієнтовні ціни: 100-200 грн.

Прочитати детальну інформацію та переглянути відгуки можна тут.

Якщо вас завжди цікавила екстремальна їзда - катання на квадроциклах

Компанія “Garage” пропонує вам, крім цих зручних та швидкісних транспортних засобів також велику кросову трасу, яка сповнена неочікуваних та крутих поворотів, які дозволять вам отримати справжній драйв та насолодитись поїздкою сповна. Особливість квадроциклів в тому, що вони вважаються всюдихідним транспортом, тому чи то болото, чи пісок, чи вода - ніщо не завадить вам прийти до фінішу. Буквально за 30 хвилин катання ви отримаєте максимум емоцій та накатаєтесь вдосталь. Інструктор вам обов’язково покаже як правильно керувати квадроциклом, буде супроводжувати на трасі. Також ви отримаєте весь необхідний професійний інвентар та засоби власної безпеки.

Орієнтовні ціни: 700-1000 грн.

Прочитати детальну інформацію та переглянути відгуки можна тут.

Спробуйте підкорити небеса - політ на літаку

Напевно кожен погодиться, що політ в небесах дарує неймовірне відчуття свободи та невагомості. Таке враження, що весь світ під вашими ногами.  Саме це вам подарує компанія “Fly In Sky”. Вам дадуть змогу політати на сучасних літаках “Bristell”, “Soccata Rallye”, “Cessna 172”. Ви можете також обрати політ:

  • “Мінімальний” - 10 хв, 2 круги і прохід над смугою.
  • “Нормальний мінімум” - 15-20 хв, оглядовий політ і можливість управління літаком.
  • “Хороший вибір” - 25-30 хв, акцент на управління літаком.
  • “Максимум управління” - від 35 хв, пропонують маршрути, можна обрати також свій.

Можна літати одному, або вдвох. Перед польотом буде обов’язковий інструктаж з техніки безпеки. Після закінчення - фотосесія. Організатори пропонують послугу трансферу до місця вильоту. Можна купити подарункові сертифікати й зробити приємний і неочікуваний сюрприз близькій людині.

Орієнтовні ціни: 1300-2700 грн.

Прочитати детальну інформацію та переглянути відгуки можна тут.

 

Отож, залишайте в спокої свій диван чи крісло! Настав час розминати булки!

Автор статті - "Любевич Ростислав"

Найкращі статті