Де поїсти вегетаріанцю в Харкові?

Огляд кафе та ресторанів, що пропонують вегетаріанські страви у меню.

Где поесть вегетарианцу в Харькове?

Вегетаріанство — течія, яка з кожним роком набуває все більшої популярності. Лише уявіть, згідно з даними соціологічного опитування зоозахисної організації «Відкриті клітки», близько 2 мільйонів українців обирають саме такий спосіб харчування! Наразі сформована окрема кухня, яка охоплює велику кількість страв із корисних та поживних інгредієнтів, які дозволять відчути справжню гастрономічну насолоду. На жаль, не кожен заклад може похизуватись повноцінним вегетаріанським меню. В свою чергу, існують ресторани які орієнтовані виключно на таку кухню. Так, за останні три роки, у столиці таких закладів стало втричі більше. 

 

"Green Food Café" 

Це сучасний заклад,  що входить в цілий комплекс здоров’я і краси «Махараджа» і має ряд особливостей, які виділяють його з-поміж інших. 

Меню закладу: вегетаріанська інтерпретація середземноморської, індійської, американської, тайської кухонь. Є багато цікавих закусок, наприклад оладки зі шпинату, спрінг-роли чи буріто з сиром із кеш’ю, велика кількість різноманітних салатів, зокрема вегетаріанська версія класичного «Олів’є». Також є основні страви, у вигляді цікавих супів, наприклад «Том Ям» чи кокосова «Окрошка». Багато видів вегетаріанських бургерів, паст та піц не залишають байдужими. Є бар з п'ятьма видами молока, коктейлі з натуральним морозивом власного виробництва. Унікальна винна карта включає органічне, біодинамічне та безалкогольні вина.

Орієнтовний діапазон цін: 75 – 195 грн.

Інтер’єр: сучасний еко-стиль, меблі з натурального дерева, велика кількість зелені, приємне освітлення і тепла кольорова гама закладу.  Кількість місць – 40, персонал надає за потребою дитячий стілець.

Особливості:

  • Органічні продукти без пестицидів та гербіцидів, що вирощені у природному мікрокліматі.
  • На базі кафе працюють кулінарні курси.

Подивитись детальну інформацію та прочитати відгуки можна тут.

"Міське кафе 16\54"

Чудовий ресторан, що знаходиться в  культурному та інтелектуальному серці міста. Назва закладу має історичне підґрунтя, адже 1654 - рік заснування Харкова. 

Меню закладу: вегетаріанські та веганські страви кухні фьюжн (зосереджує в собі компоненти багатьох традиційних кухонь), які позначені спеціальними позначками. Зі сніданків пропонуються  оладки та каша з кіноа, тости з авокадо, хумус з овочами. На обід та вечерю подають гречану пасту, лазанью «Верде», пироги зі шпинатом, крем-супи, різноманітні салати, суп зі шпинатом та рисовою локшиною, незвичайний «Шріланкійський канде» і страву, презентацію якої гріх не зробити фото для інстаграму - «Великий зелений боул». Серед десертів виділяються смузі з цікавими поєднаннями, веганське тістечко, RAW цукерки, безлактозне кокосове молоко. Окрім вегетаріанських та веганських варіантів, в меню є звичайні європейські, французькі, італійські, американські, середземноморські страви.

Орієнтовний діапазон цін: 75-169 грн

Інтер’єр: сучасні тенденції дизайну у вигляді поєднання лаконічних дерев’яних меблів та аксесуарів, зелені, білосніжного кольору і яскравих футуристичних картин, що підкреслює  багате освітлення та симпатичні лава лампами. Посадка – 60 місць, персонал надає дитячий стілець. Додатково є столики ззовні.

Особливості:

  • Концепція «сніданки кожного дня».
  • «Хелсі меню», в якому на кожну страву є діаграма з розподілом поживних компонентів.
  • Є страви без глютену.
  • Унікальні способи подачі вин за допомогою систем Enomatic, Coravin.

Подивитись детальну інформацію  та прочитати відгуки можна тут.

 

"Вітамін"

Кафе-магазин нового покоління, де ви можете знайти лише 100% екологічні продукти та поласувати смачними і корисними стравами. 

Меню: українська, індійська, японська, європейська кухня. У закладі виключно веганські страви. Можна помітити відомі класичні супи «Борщ», «Капусняк», «Харчо», «Дхал». До супів подаються хлібці на основі пророслих зерен пшениці, гречки, овочів. Окремої уваги заслуговує веганська «Шуба». В закладі величезний вибір паст, піц, рол. Є багато десертів на основі кокосового, мигдалевого, рисового, кунжутного молока. Також в закладі можна придбати продукти для таких страв та замовити унікальні торти власного виробництва.

Орієнтовний діапазон цін: 40-89 грн

Інтер’єр: комбінація темних дерев’яних меблів, пастельних відтінків та м’якого світла створює спокійну та затишну лаунж-атмосферу. Характерними особливостями є еко-стилістика та слов’янські елементи декору. Посадка – 40 персон.

Особливості:

  • Страви готуються без термічної обробки. Кухарі не використовують підсилювачі смаку та запаху.
  • Часті майстер-класи.
  • Можна окремо купувати інгредієнти страв для приготування подібного вдома.
  • Авторські рецепти.
  • В закладі часто проводять тематичні вечори, квартирники.

Подивитись детальну інформацію та прочитати відгуки можна  тут.

 

"Фамілія"

Ресторан високої кухні, де можна скуштувати справжні гастрономічні шедеври як класичної, так і вегетаріанської кухні, які залишають позитивне враження на багато-багато років. Але ресторан орієнтований більше на класичні страви з продуктами тваринного походження. 

Меню: традиційні вишукані страви французької кухні, серед яких можна знайти і вегетаріанські. У ресторані власноруч випікають хліб за ексклюзивними рецептами. Можна спробувати брускети з томатами, салат із запеченого гарбуза і буряка. В меню також є набір вишуканих супів, як от суп-крем з білих грибів і трюфельного масла, гарбузовий суп «Veloute». Вегетаріанська паста «Фетучіні» зі шпинатом та білими грибами заслуговує окремої відзнаки. На десерт можна спробувати фруктові сорбети, домашнє морозиво та різноманітні десерти.

Орієнтовний діапазон цін: 110-430 грн.

Інтер’єр: ресторан оформлений в елегантному прованському стилі, цікаве поєднання шоколадного дерева та кремових відтінків білого та бежевого. Багато аксесуарів у вигляді винного комоду, картин французьких майстрів, живих квітів, піаніно. Є велика літня тераса. Посадка – 40 місць, надають дитяче крісло при необхідності.

Особливості:

  • Жива музика.
  • Дитяче меню окремим пунктом.
  • У закладі є VIP зал.
  • Велика літня тераса
  • Є функція замовлення і доставки страв.

Подивитись детальну інформацію можна тут.

 

"Goa" 

Незвичайний ресторан, в якому вдале поєднання інтер’єру, меню та атмосфери створюють ефект тимчасової подорожі на Індійські землі. 

Меню: європейська та  індійська кухня. Є корисні та смачні закуски із шпинату, картоплі та зеленого горошку, з томатним чатні, «червона» картопля фрі з гострим соусом, овочеві пасти, вегетаріанська «Самоса», фірмовий салати з нутом, «Коорн чат». Вражає великий вибір основних страв, назви яких важко навіть вимовити. Цікаве каррі з цвітної капусти, тушковані овочі з індійськими приправами, варіації нуту, рис «Басматі». В ресторані є власна випічка.

Орієнтовний діапазон цін: 65-120 грн

Інтер’єр: Заклад оформлений у колоритному індійському стилі, домінують теплі золотисті відтінки.  Крім звичайного столу є і традиційний дастархан, що дозволить зануритись ще більше в атмосферу ресторану. Посадка – 40 відвідувачів.

Особливості:

  • Є дитяча кімната.
  • В закладі практикуються шоу-програми.
  • Гостроту всіх страв можна регулювати, попередньо повідомивши офіціанту.
  • При вході є стіна з традиційним індійським взуттям і передбаченнями для кожного відвідувача.

Подивитись детальну інформацію та прочитати відгуки можна тут.

 

Автор статті - "Любевич Ростислав"

Найкращі статті