Великий теніс у Харкові: огляд кортів

ТОП місць, де можна пограти у великий теніс у місті Харків і отримати заряд позитиву на весь день.

Большой тенис в Харькове: обзор кортов

Цей вид спорту сподобається справжнім любителям активного відпочинку. В Україну великий теніс завезли ще у ХІХ столітті англійські купці. Звісно, з того часу ракетка, м'яч та тенісне поле дещо змінились та осучаснились, проте суть гри зовсім не змінилась. З кожним роком кількість кортів зростає у геометричній прогресії, що пояснюється великою зацікавленістю людей до цього спорту.  Отже, які тенісні корти є у Харкові?

 

"Central park"

Тут ви можете орендувати один із 21 відкритих та закритих кортів з професійним покриттям: ґрунтовим (повільний високий відскок м'яча), тенісітом (найповільніший відскок), хардом (швидкий відскок). Для новачків, можна скористатись послугами професійного тренера, який навчить правильно тримати ракетку, швидко рухатись і слідкувати за грою, чи партнера. Аматори і професіонали можуть взяти участь у турнірах. Також є дитячі групи для юних гравців від 4-х років. Додатково є столи для настільного тенісу. Відпочити можна у фреш-барі, скуштувавши освіжаючого фрешу чи перекусивши щось із легкого меню. 

Орієнтовні ціни: уроки тренера - 200-350 грн\годину, оренда відкритих кортів - 100-200 грн\годину, закритих - 280-330 грн\годину, ракетки - 70 грн\годину, 3 м'ячів - 50 грн\годину. 

Прочитати детальну інформацію та переглянути відгуки можна тут.

 

"Sport&Court"

Це місце, де ви з аматора з легкістю можете перетворитись на справжнього чемпіона. У клубі є 3 критих тенісних корти в одній великій залі. Надсучасне покриття  дозволить навчитись правильно фокусувати удар та вправно рухатись. Можна займатись самостійно та з тренером у вигляді індивідуальних занять за попередньою домовленістю, або у вигляді групових (від 2 до 5 осіб), які проводяться 2-3 рази в тиждень по одній годині. Також є дитячі групи з 4-5 осіб тричі на тиждень. Якщо планується участь у змаганні, то заняття індивідуальні з тренером. На території клубу є великий тренажерний зал, фітнес (аеробіка, шейпінг, пілатес, зумба, йога, стретчінг), унікальний апарат Євмінова, масажний кабінет, більярд та кафетерій

Орієнтовні ціни: корт - 250-400 грн, ракетка - 25 грн, м'ячі - безкоштовно, індивідуальні заняття - від 300 грн\год, групові - 2800 грн\міс.

Прочитати детальну інформацію та переглянути відгуки можна тут.

 

"Tetra"

Спортивний комплекс, у якому є 3 критих тенісних корти з покриттям хард, яке підходить для молодих любителів швидкої гри, один окремий критий VIP корт та цілих 6 відкритих просторих кортів з сучасним професійним покриттям Decoturf, яке забезпечує активну та цілком безпечну гру. Бронювати місце для гри можуть тільки активні члени спортивного клубу, які мають абонемент. При купівлі календарного місяця гри і пропущенні ігрових годин, можна їх відпрацювати у зазначений час. Можна взяти уроки гри в професійного тренера, який підкаже як правильно відпрацювати техніку гри та навчить перемагати у двобоях. Часто проводяться любительські і професійні турніри. Клуб вважається найбільшим у Харкові, є великий тренажерний зал, бійцівський клуб з рингом, басейни, дитяча кімната, корти для сквошу, хамам, ресторан з терасою та багато іншого. Кожна роздягальня має окрему сауну, є просторі душові.

Орієнтовні ціни: карта "Standart" - 24.300 грн (4 оренди + інші послуги), "Premium" - 46.000 грн(4 оренди + інші послуги), "All Inclusive" - 100.500 грн (16 оренд + інші послуги).

Прочитати детальну інформацію та переглянути відгуки можна тут.

 

"Динамо"

На території комплексу розташовані 7 тенісних кортів з натуральним ґрунтовим покриттям, яке вважається повільним, тому розіграші обіцяють бути довгими. В момент удару гравці користуються ковзанням, що допомагає налаштувати правильну техніку. Є також два критих корти, зі спеціальною стінкою для відпрацювання ударів. Можна взяти уроки у кваліфікованих тренерів, брати в оренду ракетки та м'ячі. В спортивному клубі також є зали для боксу, спортивної гімнастики, дзюдо, 2 майданчики зі спеціальним покриттям для волейболу та міні-футболу, великий стадіон для футболу, гімнастичний майданчик та готель.

Орієнтовні ціни: 130-200 грн, заняття з тренером обговорюються індивідуально.

Прочитати детальну інформацію та переглянути відгуки можна тут.

 

"Унікорт"

Університетський клуб, який розташований за головним корпусом Харківського Національного Університету імені В.М. Каразіна. Для тренувань тут є 12 відкритих кортів із ґрунтовим покриттям теннісіт. Найбільший корт оснащений трибунами на 250 місць, найчастіше тут проводяться різні змагання та турніри. Також є 2 криті корти з тренувальними стінками, де можна налаштувати правильний і точний удар, покриття - хард. Є 4 малих корти, де займаються студенти та викладачі. Окремо є зала для спеціальних підготовчих занять та імітації "тенісних" рухів з покриттям "лінолеум". Також є зала з м'якими стінками з переносною стінкою для маленьких дітей до 7 років з паркетним покриттям. Можна роздивитись старовинні тенісні ракетки та познайомитись з відомими спортивними діячами у музеї. Відпочити можна у спеціальному комфортному залі, є відеоархів різних змагань. Працює також магазин "Все для тенісу".

Орієнтовні ціни: обговорюються індивідуально з тренером.

Прочитати детальну інформацію та переглянути відгуки можна тут.

 

"Волна"

У спортивному аква-фітнес клубі, який призначений для активного відпочинку всієї сім'ї є 2 великі відкриті корти з покриттям "штучна трава" (швидка гра і низький відскок) та хард, про який написано вище, розмірами 20х40 метрів. Можна замовити послуги тренера та спаринг-партнера. Є комфортні роздягальні з душовими кабінами. Особливістю даного корту є наявність організованих груп занять для дітей різного віку: наймолодші до 5 років, молодші (4-8 років), середнього молодшого (7-13 років), старшого молодшого віку (9-13 років). Також у клубі є басейни, де крім плавання можна зайнятись водяним фітнесом, поганяти м'яча на футбольному полі, є зал для фітнесу, тренажерна зала, сквош корти, салон краси, бокс, кросфіт.

Орієнтовні ціни: разово - 249 грн, 4 відвідування - 400-700 грн, 8 відвідувань - 790 - 1390 грн.

Прочитати детальну інформацію та переглянути відгуки можна тут.

 

"Golf & Spa Resort"

Це єдиний гольф-курорт України. Тут крім спа-центру, п'ятизіркового готелю, 2 ресторанів, пабу, фітнес-центру, банкетної зали, конференц-зали, є професійні корти, на який грають світові чемпіони Великого Шолому. Особливістю є те, що можна грати і в холодну пору року, так як корти накриваються спеціальним куполом. Доступні чотири корти зі ґрунтовим спеціальним покриттям, які працюють круглий рік. Також є покриття з натуральною травою та хард, які працюють лише в теплу пору року. Поряд є спеціальний магазин "ProShop", де потрібно купити взуття для гри на трав'яному корті. Є спеціально розроблені індивідуальні заняття з тренером.

Орієнтовні ціни: оренда корту - від 140 грн/годину.

Прочитати детальну інформацію та переглянути відгуки можна тут.

 

Якщо вам кортить зайнятись спортом, дисциплінувати себе, бути завжди в русі, тримати своє тіло в тонусі, грати і перемагати - радимо зайнятись великим тенісом. Цей вид спорту, яким може займатись будь-хто незалежно від віку та статі, обов'язково принесе вам багато позитивних емоцій та незабутніх вражень.

Автор статті - "Любевич Ростислав"

Найкращі статті