Який змішувач вибрати для ванни?

Какой смеситель выбрать для ванной?

На ринку сьогодні представлений величезний вибір змішувачів різного формату і функціонала. Якій моделі віддати перевагу для ванної кімнати, цікавить багатьох, адже виріб відіграє важливу роль в забезпеченні зручності і комфорту.  ТОП 20 підготували основні рекомендації. Головна вимога до товару - висока якість і надійність. Не менш важливий тип конструкції і дизайнерське оформлення. Застарілі двохвентильні змішувачі вже не мають попиту. Більше затребувані одноважільні моделі, термостати і сенсорні системи.

Конструкція

При виборі змішувача варто звернути увагу на його можливості і слабкі місця. У одноважільній системі вразливим місцем є картрідж, який швидко виходить з ладу унаслідок поганої якості води. Така модель проста і зручна в експлуатації, проте надійнішими вважаються термостати. Висока функціональність, стильний дизайн і безпека - ось головні переваги термостатичних систем. По дизайну модель нагадує панель з руків'ями, одне з яких служить для регулювання температури води. Важливою особливістю термостата є наявність стопору безпеки, що виключає перегрівання води і отримання опіків.

Не менш актуальним є сенсорний змішувач, що забезпечує автоматичне подання води при наближенні рук до датчика. Така система не має ні важелів, ні вентилів і працює за рахунок спеціального елементу, що реагує на перепади температур. Сенсорні змішувачі дозволяють економити воду і широко використовуються в готелях, ресторанах і торгових центрах. Яка ж модель прийнятніша для ванної кімнати багатоквартирних будинків? Фахівці рекомендують встановлювати універсальні змішувачі з довгим ізливом. Такі конструкції можуть одночасно застосовуватися у ванні і раковині, досить лише змінити напрям труби (ізлива). Універсальні моделі відмінно вписуються у будь-який інтер'єр і сумісні з сантехнікою будь-якого виду і дизайну.

Материали

Сучасні змішувачі виготовляють із сплавів металів, що мають міцність, стійкість до корозії і механічних дій. На ринку представлені металеві конструкції, покриті спеціальною емаллю або нікелем. Проте емальовані вироби не досить довговічні, а нікельовані змішувачі підходять не усім (викликають алергію). Яку ж модель вибрати для ванної кімнати, щоб забезпечити безпеку, надійність і комфорт? Фахівці радять звернути увагу на латунні змішувачі, покриті хромом. Такі зразки практичні, функціональні і довговічні.

Бренди

Вибираючи змішувачі, звертайте увагу на ім'я виробника. Не варто купувати дешеві китайські моделі, які можуть стати непридатними вже через пару місяців. Згідно Aquacity.com.ua, кращим вибором стануть елітні вироби торгової марки KLUDI, Bandini, Damixa. Не розчарують змішувачі середнього класу Grohe, IDDIS, Jacob Delafon, Wasser KRAFT. Можна вибрати гідні зразки бюджетного класу - Hansgrohe, Lemark, VIDIMA. Завдяки інноваційним рішенням і застосуванню якісних матеріалів, такі змішувачі надійно прослужать багато років і забезпечать комфорт і безпеку.

Автор статті - "Команда ТОП20"

Найкращі статті