8 кращих порад як правильно увійти в ритм життя після Нового року

Цікаві ідеї, як можна провести час у важкий для будь-якої діяльності післяноворічний період та знайти натхнення для нових звершень у новому році.

8 лучших советов как правильно войти в ритм жизни после Нового года

Небажання виходити з дому, сонливість, лінощі, нудьга, безпричинний сум - і це все далеко не весь перелік симптомів, які можуть вас спіткати після святкування Нового Року. Звісно ж, перегляд улюбленого серіалу і безкінечне поїдання мандарин та солодощів - це непоганий варіант проведення післяноворічного дозвілля. Але, найкраще - займатися чимось приємним, або незвичним для себе, що допоможе налаштуватись на яку-небудь діяльність. Отож, які є варіанти у Херсоні?

 

Піти у кіно - для натхнення

Похід у кінотеатр - універсальна річ, яка підійде будь-кому. До того ж, можна туди запросити всю сім’ю і влаштувати справжній культпохід, або влаштувати романтичне побачення, чи просто провести весело час у дружній компанії. Приємними бонусами такого перегляду є те, що паралельно ви можете насолодитись солодким чи солоним попкорном та колою - це атрибути, без яких неможливо переглядати фільм у кінотеатрі. До речі, мабуть, кожна пересічна особа навряд чи їсть попкорн у інших випадках. Найвідомішою перевагою таких закладів є широкоформатний екран, завдяки якому глядачі повністю концентруються на кінострічці та можливість 3D ефекту завдяки спеціальним окулярам, що дозволить повністю зануритись у фільм. Якщо ви хочете гарно провести час, а потім жваво обговорити з друзями сюжет та головних героїв кінофільму - цей варіант точно для вас!

 

Покурити кальян - для релаксу

Не виключено, що походом у такий заклад можна продовжити попередній варіант відпочинку. Це крута можливість розслабитись, зняти стрес та поспілкуватись у спокійній лаунж-атмосфері у хорошій компанії. Також можна покурити наодинці і подумати про плани на новий рік. На вас чекає різноманітний вибір заправок, які поділяються солодкі, кислі, свіжі мікси. Досвідчені кальянщики за вашим бажанням роблять досить оригінальні чаші з фруктів, таких як апельсин, ананас, грейпфрут, тощо. До кальяну можна замовити чай, каву, коктейль чи щось із алкоголю. Спробуйте навчитись різним трюкам з димом, що допоможе вам стати королем чи королевою на майбутній тусівці, на якого всі обов’язково звернуть увагу.

 

Зробити тату - для відчайдушних

Досить екстремальний вид відпочинку, який, звісно ж планується в ідеалі не за 3 дні, але, якщо ви дійсно до цього готові - то чому б і ні. Варто обов’язково зважувати те, що тату - на все життя, тому дуже важливо набивати те, що буде завжди радувати око і те, за що потім не буде соромно:) Будьте уважними, адже татуювання може вплинути на вашу долю, принаймні так вважали у давнину, надаючи цим візерункам на тілі магічно-лікувального змісту. Досить популярними є татуювання у вигляді китайських ієрогліфів, тому уважно ознайомтесь з перекладом, аби не набити замість слова “Мрія” - “Шухляда”, або щось тому подібне. Радимо прискіпливо запитувати майстра правила антисептики та асептики у його салоні, адже мінімальна нестерильність може призвести до сумних наслідків.

 

Зайнятись йогою - для внутрішньої гармонії

Цю практику називають унікальним способом оздоровлення всього організму, адже під час статичних позицій відбувається максимальне залучення різних груп м’язів, філософія йоги допомагає позбутись шкідливих звичок і навчитись здоровому способу життя. Ні для кого не секрет, що завдяки йозі можна знайти душевну рівновагу та внутрішній баланс, що буде позитивно відображатись на вашому емоційному спектрі та загальному самопочутті. Під час чергового заняття, ви забуваєте про будь-які турботи, тривогу та стрес. Медитація та дихальні вправи допомагають покращити гнучкість мислення, пам’ять та концентрацію. Приємним бонусом є покращення постави та можливість трішки схуднути. Йога підходить для будь-якого віку. Також цією практикою можна займатись вдома, адже все що вам потрібно - спеціальний килимок та натхнення.

 

Позбутись зайвих кілограмів - для тих, хто їв багато новорічного олів’є

Як себе примусити зайнятись спортом після свят? Дуже просто: станьте на ваги і подивіться на цифри. Різноманіття калорійних страв на святковому столі - класична історія у кожному домі. При чому вся ця смакота обов’язково кілька днів затримується у холодильнику, яку треба швиденько з’їсти, адже шкода, коли це добро зіпсується. Вас ніхто не примушує бігти в тренажерний зал і відчайдушно тягати залізо. Найкращим варіантом буде фітнес, який має безліч різних варіацій, тому можна підібрати відповідно до ваших можливостей та вподобань. Існують навіть спеціальні методики, які допоможуть вам змодифікувати фігуру до бажаних форм та параметрів. Аквааеробіка, джампінг, зумба, степ-аероіка, гімнастика на полотнах, балетний фітнес, полденс - і це ще не весь перебіг досить незвичайних видів фітнесу, які можуть стати вашим новим хобі, чим ви обов’язково здивуєте друзів. Не варто забувати, що фітнес - чудовий спосіб відволіктись від щоденних турбот, побуду та роботи, можливість познайомитись з однодумцями. 

 

Піти на танці - для розвитку пластики

Ви зможете навчитись говорити такі речі мовою тіла, про які б ніколи не сказали вербально. Не кажучи ні слова, можна розказати про всі свої емоцій та внутрішні переживання. Це чудовий спосіб отримати натхнення та дозу фізичних навантажень, яка так потрібна сучасній людині. Ніколи не відомо, коли саме вам стане у пригоді вміння володіти власним тілом. Розпочати вивчати хореографію ніколи не пізно, адже є групи занять із людьми різного віку. До того ж, у випадку парного танцю, ви ближче познайомитись з партнером і можливо це стане підґрунтям для ваших майбутніх романтичних відносин, або міцної дружби. Танці - це спорт, тому не виключено, що ваше старання і жага вчитись дозволять брати участь у змаганнях різного масштабу та отримувати призові місця. Спершу подумайте, до чого лине ваша душа? Якщо ви любите красу та стриманість - класичний балет, стиль та вишуканість - бальні танці, українські традицій - народні танці, швидкість та сучасність - хіп-хоп, експресію та самовираження - контемп, гарячу пристрасть - латиноамериканські танці.

 

Здати на права - для тих, хто бажає підкорити металевого коня

Життя сучасної людини важко уявити без машин, тому водійські навички стануть у пригодіі кожному. Не постійно ж кататись на громадському транспорті у тисняві незнайомців. До того ж, права стануть для вас мотивацією для того, аби швидше придбати власний автомобіль у новому році, на якому можна поїхати у відпочинок із сім’єю, дістатись швидше до місця роботи чи просто поїхати в далечінь без конкретного шляху аби забути про всі проблеми. Водіння автомобілю - чудова можливість нарешті вивчити всі вулички рідного міста і з легкістю подорожувати у будь-який куточок країни. Якщо ваш партнер або партнерка вже має автомобіль, то ви зможете заміняти одне одного в довгих подорожах, що дуже зручно. Також безспосередньо на курсах водійської майстерності ви познайомитесь з новими людьми і зможете знайти нових друзів та однодумців. 

 

Вивчити нову мову, щоб розширити кругозір

Вивчення та вдосконалення нової мови значно покращує функціональну активність мозку, адже ми вчимось розпізнавати нові знаки, символи, правила. Ми тренуємось швидко приймати нові рішення та креативно використовувати словниковий запас. Нова мова відкриває для вас нові можливості у плані виїзду на заробіток, відпочинок чи на постійне місце проживання у іншу країну. Також це можливість поспілкуватись з людьми з інших країн, вивчати їхню культуру та звичаї. Кожна сучасна професія не обходиться без знання іноземної мови, особливо англійської, адже це мова інтернету, бізнесу та міжнародної торгівлі, оскільки, по ідеї, цією універсальною мовою має володіти кожна людина у світі. Недарма існує приказка: “Скільки мов знаєш - стільки раз ти людина”. Тому не радимо зупинятись на одній, а вивчати все більше і більше. Саморозвиток - ключ до пізнання себе.

Автор статті - "Любевич Ростислав"

Найкращі статті