Гід по секонд-хендах Києва

Як економити та робити це зі смаком? До вашої уваги секонд-хенди з найкращим вибором та сервісом.

Гид по секонд-хендах Киева

З появою секонд-хендів люди неоднозначно ставляться до цих магазинів. Хтось переконаний, що одяг до них потрапляє зі смітників. А другі радіють, що в них таким чином більше шансів виловити гарну одежинку. Сьогодні секонди можна відрізнити від звичайних магазинів хіба що ціною. Це спеціальне місце для тих, хто вміє економити. То ж звідки почати та як не прогавити модного та дешевого?

 

"Humana"

Цій мережі секонд-хендів вже більше 10 років і вона налічує безліч філій, відкритих не тільки по Києву, але і по всій Україні. "Humana" має свою родзинку – це наявність стиліста. Погодьтеся, звичайні магазини не завжди можуть цим похвалитися, а що вже про якийсь там секонд говорити. Але в кожному магазині по-різному, краще заздалегідь уточнити чи є така послуга на даній точці. Тому якщо ніяк не виходить гармонійно колір підібрати чи фасон, то сміливо звертайся по допомогу до професіонала. А розгубитися з вибором тут запросто, адже все-таки це не традиційний магазин, де все по поличках та за кольорами. Зате і ціна залишається дуже приємною. Хоча це все відносно, на мішок треників за 10 гривень не розраховуйте, таких цін вже немає ніде. А продавці, як не як, але намагаються впорядкувати і викласти все для загальної зручності. І в порівнянні з секондовими базарами, тут присутнє тепло і комфорт. Так що невелика відмінність в ціні виправдана.

 

"Шмотка"

"Шмотка" – це щось середнє між стоковим магазином і справжнім шоу-румом. Все красиве та цікаве, інтер'єр теж забавляє, і речі дбайливо розвішані. Якщо не можете морально себе налаштувати на похід в секонд – то вам сюди. Тут про це забуваєш. Але ціни трохи вищі за середні, компенсація за сервіс і старання продавців. Ви не повірите, але навіть найновіші речі перелапали безліч рук. То моделі для зйомок, то в примірювальній в магазинах. З огляду на це, "Шмотка" не сильно відрізняється від традиційних дорогих магазинів. Так що не потрібно впадати в тремтіння від одного вимовляння “секонд-хенд”. Набирайтесь сміливості і вперед за шмотками.

 

Магазин "Секонд-хенд" на Ізюмській

Загублений в рядах звичайного ринку безіменний секонд-хенд не поступається попереднім. Всередині магазину не оточують гори різного ганчір'я, всілякої якості і виду. Речі, дбайливо відібрані на стоках, випрасувані і зручно розвішані. Не тільки їх вигляд, але і справжня вартість перевищує очікування. Тут можна знайти дизайнерський одяг від H&M і Marks&Spencer і інших знаменитих брендів. А те, що це куплено в секонді можна нікому і не говорити. Та й кому яке діло, головне, щоб стильно виглядало. Якщо язик підвішений, то можна і знижку випросити. Або якщо завзятим відвідувачем стати. Решта павільйонів на Ізюмській теж можуть потішити. Так що не лінуйтеся пройтись.

 

"Garments"

З першого погляду – це звичайний собі магазинчик, стильний, дуже зручний в навігації, з акуратними стійками одягу, сидіннями, все як завжди. Але тільки ціни набагато нижче, ніж бувають в Чорні п'ятниці. Ось в цьому і заковирка. Але і це ще не все. Наявність просторих примірочних з великими дзеркалами рідко де в секонді зустрінеш. Після цього "Garments" ви точно запам'ятаєте. Простіше кажучи, приходиш в магазин з повноцінним сервісом, а витрачаєш в три рази менше. Це і виділяє його серед конкурентів і не дає відбою від покупців. Можливо, колись відкриються додаткові точки, але про це поки не відомо.

 

"Кенгуруш"

Протягом чотирьох років збирають різноманітні речі та відправляють їх малозабезпеченим людям у всій Україні через благодійність. У них фокус не лише на одязі, адже села потребують побутової техніки, будівельних матеріалів, засобів гігієни та інших необхідних речей. Надсилають лише справні та чисті предмети, оскільки іноді благодійні організації звертаються саме до них за допомогою. Допомога також надається дитячим будинкам. За останній час їх діяльність значно розширилася, і вони набули великого досвіду у відправці гуманітарної допомоги.

Доступність їхньої допомоги через мережу та наявність декількох точок у місті відіграють важливу роль у гуманітарній підтримці. Фінансування здійснюється за рахунок двох соціальних магазинів, які працюють у форматі секонд-хенду нового типу. Головна мета - забезпечити широкий доступ до вторинного використання речей, оскільки більшість з них викидається через незнання, куди подіти непотрібні предмети. Наприклад, матрац, який не підходить за розміром, може знайти нове застосування, прийшовши до Кенгуруша, де він потрапить до сім'ї, яка його дійсно потребує.

"Магер"

Ну і на останок, магазин з важкої артилерії, гігант серед своїх родичів, оптово-роздрібний магазин-склад "Магер". Неможливо піти не задоволеним, тому що добра тут дуже багато. Все це заслуга пана Магера, директора компанії. Саме він придумав такий оптовий підхід до продажів. Тому як секонди умовно діляться на два типи. Тих, хто закуповує все оптом, але має багато непотрібних і вже не рентабельних речей. І тих, хто ретельно все відбирає, але, відповідно, піднімає ціну на товар. Але творці "Магера" дбайливо все продумали. На величезній території помістилися і тюки для бізнесменів і акуратно викладений роздріб. Асортимент магазину підійде всім, починаючи від повних зірвиголов і креативів, і закінчуючи найдорослішими і стриманими. Всією сім'єю можна зробити обновку без зайвих витрат. Дякуємо дирекції магазину за надмірні клопоти.

Автор статті - "Петрушина Валерія"

Найкращі статті