6 ідей як провести вихідні у Луцьку

Кілька ідей, як можна круто відпочити у цьому місті, що буде корисно як корінним жителям, так і гостям Луцька, які навідують місто вперше.

6 идей как провести выходные в Луцке

Луцьк - дивовижне місто, у якому тісно переплітаються минуле, теперішнє і майбутнє. Це місце вважається одним із найдавніших міст України, яке вабить своїм затишком, красою та невимовним романтизмом, який так захоплює, що хочеться повертатись сюди знову і знову. Також Луцьк славиться своїми численними фестивалями та справжніми лицарськими турнірами, які проводяться тут кожного року.

Що робить Луцьк таким особливим?

  • Кожного дня ми стикаємось із найславетнішою архітектурною пам’яткою Луцька - замком Любарта, який зображений на 200-гривневій купюрі. На обороті - Леся Українка, яка кілька місяців тут проживала.
  • Луцьк досі визнають найукраїномовнішим містом України. Хочете позбавитись суржика - вам точно сюди!
  • Архітектура міста вражає, адже Луцьк - одне із перших європейських міст, де почали застосовувати забудови у формі сот (як у бджіл).
  • Саме у цьому місті розташований найдовший будинок у всій Європі. Уявіть, у ньому цілих 38 під’їздів і простягається він аж на дві вулиці.
  • Лише у Луцьку є музей волинської ікони, який вважається єдиним в Україні. Також тут розташований унікальний музей дзвонів, та дивовижний експонат - сонячний годинник “Парад Планет”.

Отож, як можна круто провести час у Луцьку?

 

Для розслаблення - комплекс розваг та відпочинку “101 кілометр”

За 20 хв від Луцька, у селі Піддубці, розташований комплекс, де вам точно буде чим зайнятись, адже асортимент можливих розваг - величезний. Особливо підійде для тих, хто точно знає, що хоче відпочити, але поки не знає, як саме.

  • На території знаходиться великий басейн з поступовим заходом у воду, можна полежати на шезлонгу біля басейну та прийняти освіжаючий тропічний душ. 
  • Добре попаритись можна у просторій сауні, що біля басейну, або в римській лазні.
  • У комплексі “101” є професійний солярій, продається спеціальна косметика для засмаги.
  • Можна скористатись послугою масажних ліжок системи “NUGA BEST” з такими функціями: точковий масаж, інфрачервоний масаж, розтяжка хребта, іонізація, контроль ваги.
  • Також любителі більярду можуть скористатись для гри спеціальним столом для американського пулу.
  • На базі закладу працює ресторан європейської та української кухонь, банкетні зали на 30 та 70 осіб.
  • Переночувати можна у комфортних номерах готелю.
  • Можна грати в настільні ігри, волейбол, футбол, баскетбол, є зала для караоке.

Орієнтовні ціни: готель - 350 грн (стандарт) - 8000 грн (люкс), оренда комплексу - 400 грн\годину. 12 годин - 4-5 тис. грн, 24 години - 8-10 тис. грн.

Прочитати детальну інформацію та переглянути відгуки можна тут.

 

Якщо ви хочете командної гри - пейнтбольний клуб “Adrenalin”

Чудовий варіант для великої компанії, яка любить справжній активний відпочинок. Адже вам доведеться змагатись між собою, використовуючи всі свої стратегічні навички. Важливим є також вибір лідера команди, завдяки організованості якого ви можете перемогти. Хтозна, можливо, ця людина - саме ви?

Компанія займається організацію пейнтболу як в Луцьку, так і в області. Команда має включати від восьми до шестидесяти осіб. У вартість гри входить спеціальна пейнтбольна рушниця, 200 куль (додатково можна придбати ще), захисний костюм та маска зі спеціальним подвійним термальним покриттям, рукавиці. Перед грою обов’язково проводиться детальний інструктаж з техніки безпеки.

Можуть запропонувати спеціальне пейнтбольне поле на вулиці з різними барикадами та схованками (с. Гаразджа біля насіннєвої станції, руїни військової частини), або у приміщенні. Також ви маєте право запропонувати власне місце для проведення гри.

Час гри - необмежений (поки не закінчаться кульки). Можна придбати подарункові сертифікати, діють знижки для іменинників.

Орієнтовні ціни: 180-240 грн з людини, додаткові кулі - 100 грн.

Прочитати детальну інформацію та переглянути відгуки можна тут.

Якщо кортить весело пострибати - джампінг-центр “Гравітація”

Чому варто спробувати такий вид активного відпочинку?

  • Це весело, адже коли людина стрибає, виділяється багато гормону щастя - дофаміну, який принесе вам багато позитивних емоцій
  • Це корисно, адже стрибки на батуті позитивно впливають на амортизаційну функцію суглобів, покращують поставу, координацію, підвищують тонус м’язів. Також це чудове кардіотренування.
  • Доступ і безпека: спробувати цю розвагу можуть люди будь-якого віку. Треба дуже постаратися, аби отримати якусь серйозну травму.

Площа для стрибків - величезна, адже у вас є цілих 550 м² повної свободи У джампінг-центрі є повітряна  яма з м’якими кубиками, де можна потренувати найкрутіші стрибки. Також у закладі можна пограти батутний футбол та баскетбол, є спеціально виготовлені для цього м’ячі, кільця та ворота. Досвідчені інструктори та охорона слідкують за безпекою в закладі. Також проводяться показові уроки для дітей, які хочуть навчитись правильно і гарно стрибати.

Орієнтовні ціни: 125-150 грн - безліміт, 85 грн - 30 хвилин.

Прочитати детальну інформацію та переглянути відгуки можна тут.

 

Для любителів постріляти - стрілецький клуб “Січ”

Чудовий спосіб зняти стрес та отримати дозу драйву - постріляти в тирі. Це прекрасна нагода потренувати точність. У професійно облаштованому тирі можна постріляти:

  • З пневматичної зброї - рушниці та пістолети.
  • З вогнепальної - гвинтівки, в тому числі снайперські, автомати, пістолети, револьвери, карабіни, мисливські рушниці.
  • З унікального напівавтоматичного арбалету.

Можна замовити послуги інструктора, який навчить вас правильній позиції та техніці стрільби. Перед початком пострілів, вам буде проведений обов’язковий інструктаж з техніки безпеки. Тут також можна придбати гладкоствольну, дрібнокаліберну та наскрізну вогнепальну зброю (лише за наявності відповідних документів). Можна потренуватись стріляти зі своєї зброю, за наявності дозволу. У закладі працює сервіс з ремонту і технічного обслуговування зброї, можна зробити сучасний тюнинг та пристрілку до наступного сезону.

Орієнтовні ціни: оренда стрілецького місця - 50 грн, ціни за постріл залежать від виду зброї.

Прочитати детальну інформацію та переглянути відгуки можна тут.

 

Три в одному - більярд, боулінг і караоке - “Geogre's club”

У РЦ “Промінь” знаходиться клуб, де є все, аби зробити ваше дозвілля цікавим та різноманітним. Особливістю закладу є цілодобовий режим роботи. На третьому поверсі є професійний боулінг з вісьмома доріжками та сучасним технічним обладнанням. Поряд є більярдний клуб з 14 столами, причому десять з них для гри в “Піраміду”, а чотири для гри у звичну “Американку”. Також є окрема VIP кімната. Поряд є бар, де ви можете замовити щось зі страв американської та європейської кухонь, алкогольні та безалкогольні напої.

Якщо душа прагне співати, то ви можете відвідати ресторан-караоке, який працює за системою депозитів та за принципом живої черги. Рекомендуємо бронювати столики завчасно. Шикарний інтер’єр закладу - у сучасному європейському стилі. Подають страви також європейської та американської кухонь. Велика коктейльна карта. Найновіше обладнання дозволить вам відчути себе справжньою зіркою, а досвідчений звукооператор допоможе вашому голосу звучати на професійному рівні. Є просторий танцювальний майданчик.

Орієнтовні ціни: боулінг - 120-300 грн, більярд - 90-150 грн (піраміда), 80-130 грн (пул), 130-180 грн (VIP).

Прочитати детальну інформацію та переглянути відгуки можна тут.

 

Активний відпочинок - ролердром “Generator City”

Катання на роликах дозволить з вітерцем прокататись у зручних та комфортабельних умовах в компанії близьких друзів. Якщо ви енергійні, хочете отримати дозу адреналіну та полюбляєте швидкість - це для вас. Підходить ідеально для відпочинку з дітьми. Вам представлений великий простір - арена площею 2000 м², яка може вміщувати одночасно до 600 осіб. Можна взяти в оренду ролики, спеціальний захисний одяг (рукавички, шолом, наколінники). Можна також приходити зі своїм інвентарем. Команда досвідчених інструкторів завжди буде слідкувати за безпекою на ролердромі. У випадку, якщо ви новачок, вам з радістю допоможуть втриматись на роликах і вже через кілька хвилин, завдяки професіоналізму персоналу, ви будете їздити на рівні з усіма.

Орієнтовні ціни: вхід - 30-50 грн, оренда роликів - 60-70 грн.

Прочитати детальну інформацію та переглянути відгуки можна тут.

Автор статті - "Любевич Ростислав"

Найкращі статті