Зимові розваги у Львові: де цікаво і весело провести час

Гід найцікавішими локаціями, що функціонуватимуть у місті. Обирайте собі до смаку і вирушайте гуляти.

Зимние развлечения во Львове: где интересно и весело провести время

Зима у Львові - це час, коли місто перетворюється на справжню казку. Прикрашені ялинки, яскраві гірлянди та затишні кав'ярні створюють атмосферу свята і радості. Але крім цього, у Львові є безліч розваг, які допоможуть вам провести зимові вихідні цікаво і весело. У цій статті ми розповімо про найпопулярніші місця і заходи, які не залишать вас байдужими. 

 

Ковзанки

Найбільш атмосферною та популярною ковзанкою у Львові є, звісно ж, традиційна ковзанка на Площі Ринок і все завдяки чудовій локації, адже це саме серце Львова і кататися в оточенні старих будівель, відомих закладів та сотні людей, що із захопленням споглядають ще те задоволення. Ціновий діапазон від 90 грн у будні та починаючи від 110 грн у вихідні та святкові дні. Ковзанка підходить як для дітей, так і для дорослих.

Ще однією популярною локацією є ковзанка від спортивно-розважального центру “Медик”, де ви зможете не просто покататися, а отримати професійний урок від кваліфікованих інструкторів. Вона функціонує просто неба, а ціни коливаються від 80 до 120 грн. Територія закладу достатньо велика, щоб сповна насолодитися катанням і не хвилюватися за можливі зіткнення чи скупчення людей.

А якщо ви любити кататися протягом цілого року, тоді вам чудово підійде закрита ковзанка, що знаходиться на території розважального центру “King Kross Leopolis”. Насолодитися враженнями тут не завадить ані лютий мороз, ані вітер чи снігопад. Один сеанс катання, тривалістю 45 хвилин ( включно з орендою ковзанів) коштуватиме від 100 до 130 грн, залежно від віку особи.

Доволі новим, та вже відомим місцем серед місцевих стала ковзанка в ТВК “Південний”, яка функціонує під відкритим небом. Радимо відвідати її під вечір, адже яскраві гірлянди доповнять загальне враження та подарують настрій на увесь тиждень. Вартість катання — від 60 до 120 грн, залежно від віку особи та часу сеансу.

 

Ярмарка

Найбільш людним та водночас традиційним місцем на різдвяні свята у Львові є ярмарок, що розкинувся аж на дві локації — одна частина на Площі Ринок, а інша на Проспекті Свободи, вздовж алеї, що веде до Львівського театру опери і балету. Тут ви зможете скуштувати смаколики в найкращих місцевих традиціях, спробувати асортимент цікавих алкогольних напоїв, зустріти улюблених святкових персонажів та закупити вироби ручної роботи : текстиль, аксесуари, посуд, сувенірні набори, і обов'язково львівська кава і карпатський чай. Та навіть якщо у ваших планах шопінг і близько не стояв, запевняємо, вам буде цікаво познайомитися з культурою та мистецтвом Західної України, а також зігрітися теплою атмосферою та налаштуватися на новорічний чи просто щасливий настрій.

 

Парки

А якщо ви любите знаходитися наодинці з природою, відчуваєте спокій і гармонію в оточенні крислатих дерев, буйних кущів і обожнюєте, коли ці велетні вкриваються пухнастим снігом і перетворюються на дивовижні форми, тоді радимо відвідати парки.

Добре відомий парк “Високий замок”, що знаходиться на замковій горі, окрім туристичної вежі може похвалитися ще й чималою територією, комфортними алейками, монументами та неповторним виглядом на місто.

І, звісно ж, ви мусите побувати в одному з найкрасивіших парків в Україні — Стрийському парку, покататися на дитячій залізниці, зачарувати погляд химерними стовбурами різноманітних дерев, заблудитися серед сотні стежок та зрештою дійти до озера, що віддзеркалить всю красу парку. А ще тут чимало схилів, які можна приборкати на лижах чи санях, як вам буде зручніше.

Якщо не хочете відходити далеко від центру, тоді чудовим варіантом стане парк імені Івана Франка, що знаходиться поруч з однойменним університетом і радує жителів міста, адже це просто красива відпочинкова зона, а улюблений зимовий атракціон для дітей. Коли центральна алея вкривається товстим шаром снігу малята з радістю приходять сюди кататися на санчатах, а студенти — на тому, що знайдеться під рукою. Ввечері, коли загоряються ліхтарі це місце стає дуже романтичним і привабливим для закоханих пар, тож запрошуйте свою другу половинку і гайда гуляти.

Цікавим і оригінальним варіантом проведення часу стане тюбінг-парк “Їжак”, що є доволі сучасною розвагою.Катання відбувається за допомогою спеціальних надувних кіл, а штучна система осніження забезпечує можливість розважатися навіть за відсутності морозу та справжнього снігу. Компанія знаходиться неподалік від Львова, тож це чудовий варіант на вихідні, як для сім'ї, так і для компанії друзів чи знайомих.

А ще улюбленим місцем для катання у місцевих жителів є Парк Костюшка, адже саме тут функціонують два повноцінні маршрути для катання. Приборкати їх зможуть як початківці-саночники, так і професіонали. Головне, щоб не постраждали місцеві жителі чи гості міста, адже враження від такої поїздки в них точно будуть не найкращі.

І останнім, але точно не за популярністю буде парк культури і відпочинку імені Богдана Хмельницького. Територія парку величезна, а ще тут часто пропонують різноманітні розваги для дітей та дорослих та проводять тематичні святкування. До того ж, на території парку можна орендувати санчата, сноуборди та лижі і не лише весело, а й корисно провести час.

 

Гірськолижні витяги

Найбільш відомим і за сумісництвом найближчим гірськолижним курортом є тренінговий центр “Чарівні озера”, що знаходиться за 30 км від міста Львова. Заклад являє собою туристичну базу, з можливістю проживання у готельних номерах, харчування та відпочинку в традиційній лазні. Для любителів активного відпочинку тут функціонує крісельний підйомник і витяг протяжністю 680 метрів. Окрім того, якщо ви початківець в зимових видах спорту, то тут працює лижна школа і прокат спорядження, тож вас і одягнуть і навчать кататися. Діапазон цін на спорядження — від 100 грн, а на абонементи — від 70 до 330 за цілий день.

“Казкова поляна” - це сучасний відпочинковий комплекс, що розташувався за 35 кілометрів від міста. Тут гостям пропонують справжній бум зимових розваг: катання на лижах, сноубордах, сноутюбінг, вечірні катання. Всі траси обслуговуються професійними ретраками та сніговими гарматами, що дає можливість підтримувати їх в хорошому стані та періодично засніжувати. Якщо ви не встигли придбати спорядження, то це абсолютно не завадить вам покататися, адже на базі закладу функціонує прокат всього необхідного для катання та вашої безпеки. Ви також зможете взяти декілька уроків від професійних інструкторів, щоб вдосконалити свої навички або ж опанувати лижі чи борд з нуля. Ваші малята зможуть теж весело провести час, адже тут є спеціальний бебі ліфт та окремий спуск для дітей. Ціни на спорядження від 150 грн, скі паси — від 10 до 500, залежно від кількості спусків, тюби — від 5 до 20. В

І на останок хочемо сказати, якщо ви не можете обрати якийсь один варіант чи сумніваєтесь між будь-якими двома, то вихід однозначно лише один — запланувати кожні вихідні по-різному, адже асортимент розваг дуже багатий, а спробувати хочеться все. Не відмовляйте собі у бажаннях, а насолоджуйтесь зимовою казкою.

Автор статті - "Любевич Ростислав"

Найкращі статті