Рафтинг у Миколаєві - розвага для справжніх екстремалів

Список компаній, які допоможуть вам спробувати екстремальний спуск гірською річкою Південний Буг та отримати незабутні враження.

Рафтинг в Николаеве - развлечение для настоящих экстремалов

В пошуках гострих відчуттів люди знаходять все нові й нові екстремальні види спорту. Адже відчуття, коли кров холоне в жилах, швидко б'ється серце, емоції переповнюють та хочеться просто вискочити з себе - неперевершене, проте не кожному до вподоби. Адреналін допомагає, в прямому сенсі цього слова, перезавантажитись, додає сил на нові досягнення та допомагає згенерувати круті ідеї та знайти способи їх втілення. В Україні з'явився саме такий вид відпочинку, який підійде тим, хто любить гострі відчуття. Знайомтесь, це - рафтинг! По суті, це сплав гірською річкою надувним плотом на великій швидкості. У даному випадку, цією річкою є Південний Буг, який чарує своєю кришталевою водою та крутими порогами.

Ось 5 причин, чому варто спробувати рафтинг:

  • Це можливість підкорити стихію, або хоча б просто вистояти перед нею, що підійде для справжніх сміливців та борців.
  • Дотримуючись всіх правил безпеки, вашому життю нічого не загрожує.
  • Під час екстремальної прогулянки ви додатково насолоджуєтесь чистим повітрям та прекрасними краєвидами.
  • Правильно обравши маршрут, можна перетворити рафтинг на сімейну подорож, навіть з дітьми.
  • Чудова можливість навчитись командній роботі, адже між собою ви стаєте єдиним цілим. Човни в середньому вміщують по 10 осіб.

 

"ТурБюро Ткачової"

Миколаївська туристична фірма, яка приділяє особливу увагу активному відпочинку в Україні і, зокрема, рафтингу на порогах Південного Бугу. 

Одноденний тур "Мигія"починається з однойменного селища і до поселення Курипчино. В базовий табір вас доставлять мікроавтобусом. Займає в середньому рафтинг 2-2.5 години, протяжність маршруту - 6 км. Перед основним сплавом, вас очікує майстер-клас і пробний тренувальний сплав по місцевому порогу Інтеграл. По приїзду на кінцеву точку, вам запропонують обід у стилі домашньої української кухні (можна додатково замовити шашлик), а також прогулянку по мальовничому парку до Блакитного озера, яке унікальне кольором і прозорістю. Є можливість покататись на катамаранах. Далі вам вручать спеціальний сертифікат.

Багатоденний тур "Мигія"фактично та ж програма, але є ще вечеря та на наступний день - повноцінні сніданок, обід та вечеря. Ввечері на вас чекають посиденьки біля вогнища з піснями під гітару. На другий день можна кататись на катамаранах, човнах, ніжитись під ласкавим сонечком, чи спробувати знову підкорити могутні пороги.

Тур "Мигія-Южноукраїнськ"особливістю є додатковий кемпінг, який на вас очікує, зі всіма його перевагами, та відчуття справжньої подорожі, адже прийдеться добиратись до Южноукраїнська пішки чи водою.

Компанія пропонує і дитячий рафтинг, який організований у вигляді табору з досвідченими інструкторами, які проводять майстер-класи, вчать скелелазінню, кемпінгу, проводять розвиваючі командні ігри.

Є також інші види активного відпочинку: стрибки з парашутом, політ на літаку, походи, гірськолижні тури, тімбілдинг. Компанія може організувати корпоративний відпочинок, дні народження та інші заходи.

Орієнтовні ціни: 495-1200 (ціна залежить від кількості осіб в групі та тривалості туру).

Прочитати детальну інформацію та переглянути відгуки можна тут.

 

"BIG TRAVEL"

Київська компанія, яка пропонує сплави по Південному Бугу, гарантує активний відпочинок та море позитивних емоцій. Виїзд пропонують з Києва та Одеси. Також є тури "Первомайськ-Южноукраїнськ", "Київ-Вінниця".

Найпопулярніший тур "Мигія" включає виїзд з Києва чи Одеси в табір, далі учасникам пропонують оглядові екскурсії до Чорного озера, є можливість скупатись в ньому. Після цього вас нагодують ситним українським борщем. Далі всі учасники отримують спеціальне спорядження, слухають інструктаж: вас ознайомлюють з правилами, техніками, також  з вами відпрацьовують маневри на спокійній воді, далі  буде поводитись сплав з Верхнього порогу до Інтеграла багаторазово (5 км тривалістю - 4-4,5 години). Ввечері компанія сідає біля вогнища, всі смажать шашлик та п'ють духмяний глінтвейн. Наступного дня можна піти на екскурсію на Блакитне озеро, відточити свої навички стрибків у воду з різних висот перед тривалішим рафтингом (12 км) до Іванівського мосту. По завершенню вас доставлять назад в Київ\Одесу.

Жити можна як у палатках, так і у міні-готелі, попередньо замовивши номер, оскільки подорожі, як правило - дводенні. Всі рафти та спорядження перевозяться мікроавтобусами.
Компанія пропонує також різноманітні екскурсії у цікаві регіони України, організацію корпоративів та інших заходів, тімбілдинг, гірськолижні тури в Буковель.

Орієнтовні ціни: 1200-1500 грн. Окремо слід оплачувати трансфер, послуги гітариста, додаткове меню, фотозйомку.

Прочитати детальну інформацію та переглянути відгуки можна тут.

 

"Ture"

Клуб, що на Івано-Франківщині, пропонує якісний активний відпочинок своїм клієнтам. Компанія працює уже понад 10 років і фокусується на 3 напрямках: табори у рекреаційних зонах на Черемоші, спортивний туризм та різні змагання та комерційні тури: сплави на Дністрі, рафтинг, трекінг, фрірайд на Карпатах, велотури, спелеотури в дивовижні печени України, тімбілдинг, страйкбол, квести та інші активні ігри.

Стосовно рафтингу, пропонується дводенний тур по Південному Бугу під керівництвом досвідчених інструкторів. Тур складається безпосередньо зі сплаву по найбільших порогах могутньої річки Буг, проживання у спеціальному таборі, прогулянки до Блакитного озера, купання, екскурсію у Національний парк "Бузький гард".

Виїзд з Києва, приблизний час подорожі - 4 години. Далі буде поселення у наметовому містечку (намет розрахований на 2-3 осіб), комплексний обід. Після перекусу відбудеться інструктаж з техніки безпеки, вибір спорядження та спеціальне тренування. Після чітких інструкцій вас доставлять до місця старту рафтингу, який займає приблизно 4 години. Далі ви будете мати вільний час, щоб прогулятись просторами, піти на озеро. Ввечері вас нагодують, можна також пограти у спортивні ігри на кшталт тенісу чи волейболу. Радимо подивитись на прекрасний захід сонця зі скелі, що недалеко від табору. Наступного дня - сплав вниз по Бузькому каньйону, милуючись заповідником "Бузький Гард". 

У загальну вартість не входитиме місце в автобусі та прокат спальних мішків. Додатково можна замовити фотозйомку.

Орієнтовні ціни: 1750 грн (+680 грн. трансфер).

Прочитати детальну інформацію та переглянути відгуки можна тут.

 

"Мигія рафтинг тур"

Молода команда, яка запрошує вас спробувати неймовірний варіант активного відпочинку - рафтинг. Послуги, які пропонує компанія: тури від 1 до 3 днів, а також разові сплави. Додатково ведуться екскурсії на території Національного Природного Парку. Житлом забезпечують в наметовому містечку на острові. Табір розміщений в селі Мигія. Там є все необхідне для комфортного відпочинку: можна пограти у волейбол, перевірити свою точність пострілявши зі справжнього лука, зіграти в настільний теніс. Також є спеціально облаштована релакс-зона.

Можна взяти напрокат човен, катамаран.

Після прибуття і сніданку, вам запропонують вивчення основних прийомів катання, видадуть спорядження. Можна обрати байдарки або рафти. Проходитимете такі пороги: Компанійський, Запорізький, Інтеграл по кілька разів. Також буде екскурсія по заповіднику, купання в кришталево чистому озері. Далі на вас чекає обід, вільний час і потім від'їзд. В загальному, тривалість всього туру - 5 годин. Якщо обрати дводенний тур, то наступного дня ви, відпрацювавши навички, підете по іншому маршруту, який значно довше (до Курупчино). Також є триденний тур і одноденний з ночівлею (виїзд зранку). Радимо відвідати унікальне Радонове озеро. 

Окремо, є особливий тур - "Водяний похід" з села Мигія до Южноукраїнська з привалом біля Іванівського мосту. Для груп від 6 осіб можна організувати повністю індивідуальну програму.

Орієнтовні ціни: одноденні - 500-800 грн, дводенні - 1150 - 1350 грн, триденні - 2000 грн.

Прочитати детальну інформацію та переглянути відгуки можна тут.

 

"Котигорошко"

Клуб мандрівників, який запрошує пізнавати різні куточки нашої Батьківщини. У клубі організовують різні тури, забезпечують своїх клієнтів комфортабельними автобусами. Також займаються оформленням документів на перевезення груп дітей.

Програма туру включає організований виїзд з Миколаєва, прибуття в село Мигія до Радонового озера, де влаштовують першу оглядову екскурсію. Далі вам відразу пропонують інструктаж і проходження маршруту по відомим порогам, типу Інтеграла, Киричанського, Пугача (великий маршрут, малий у свою чергу - без Киричанського).Загальна протяжність маршруту - 5,5 км. Після рафтингу, тривалістю в 3 години, ви можете пообідати (можна замовити комплексний обід по бажанню), далі вам дається можливість повністю розпоряджатись вільним часом (3 години). Можна поплавати в радоновому озері, подивитись на заповідник з його цікавими природничими пам'ятками: Водяний млин Скаржинських, "Турецький стіл", "Козацьке крісло", радонове озерор та інші. 

У вартість входить страхування, оформлення групових документів, супроводження, катання на катамаранах. Особливістю є можливість рафтингу з дітьми. 
Компанія пропонує також найрізноманітніші екскурсійні тури у всі куточки України, дегустаційні тури на виробництва, організовані поїздки в театри, подорожі до термальних джерел, організацію дитячих канікул за кордоном, тематичні поїздки для закоханих і багато іншого.

Орієнтовні ціни: тур - 340 грн, рафтинг по малому маршруту - 250 грн, по великому - 400 грн. Обід - 100 грн. Діти до 10 років - 150-300 грн.

Прочитати детальну інформацію та переглянути відгуки можна тут.

Автор статті - "Любевич Ростислав"

Найкращі статті