6 ідей як можна цікаво провести час в Сумах

ТОП найкращих ідей для відпочинку та веселого вікенду самостійно, з друзями, коханими чи дітьми.

6 интересных идей как можно хорошо провести время в Сумах

Суми - затишне місто на сході України, яке вражає своїм постійним розвитком та величезними можливостями. Це буде звичним явищем, якщо прогулюючись вузенькими вуличками ви побачите, як дідусі грають за столиком у доміно, бабусі в'яжуть зимові шкарпетки онукам і обговорюють останні місцеві новини, чоловіки всім під'їздом смажать шашлик прямо на подвір'ї, а жінки гуртом біля дитячого майданчика розкладають пасьянси - це може здатись дивним і трішки диким, але вони виросли на цьому ж подвір'ї, і вся ця дворова естетика - це справді мило. Є навіть кілька напрочуд цікавих фактів, при чому деякі з них, невідомі навіть корінним жителям міста:

  • Неподалік від Сум знаходиться одне із найстаріших міст Київської Русі, місце, де вранці-рано співала і плакала Ярославна - Путивль.
  • На Сумщині є унікальний музей, присвячений дивовижному звіру - Чупакабрі.
  • Проведення різних фестивалів стало звичною традицією. У Сумах можна відвідати "Ніч музеїв", "Сурми України", "БахФест", "Чехов фест", "Ніч міста.
  • Спасо-Преображенський собор - єдиний у світі православний храм з католицькими скульптурами.
  • Місто було справжньою цукровою столицею. Сьогодні в центрі Сум можна знайти навіть спеціальний пам'ятник цукру-рафінаду.

Отож, як тут провести незабутні вихідні?

 

Почнемо з історії - "Будинок-музей Чехова"

Унікальна можливість познайомитись ближче з життям відомого російського прозаїка і драматурга Антона Чехова, який здобув світову славу завдяки творам "Палата №6", "Чайка", "Три сестри","Товстий та тонкий". Розміщений музей в колишній садибі Линтварьових, де тимчасово проживав письменник. Саме тут Чехов написав відому п'єсу "Дядя Ваня", також він в цей період займався лікарською діяльністю. Екскурсоводи залюбки розкажуть вам цікаві факти з життя драматурга, та поділяться різними таємницями сім'ї Линтварьових. Безумовно, найцікавіша експозиція - "кімната Антоші", де він жив та відпочивав. Тут є навіть та сама шафа, якою користувався письменник. Також є багато композицій, які розкажуть наскільки Чехов полюбляв подорожувати Україною. В день народження Антона Павловича, у музеї проводяться тематичні вечори присвячені його творчості. На території є невеличка крамниця сувенірів.

Орієнтовні ціни: екскурсія (до 10-12 осіб) - 120 грн.

Для культурного просвітлення - "Сумська міська галерея Агенції промоції міста"

Сучасна арт-територія, яка є простором для проведення творчих вечорів, презентацій творів нових письменників та поетів, виставок художників, театральних перформансів, музичних виступів, квартирників. Ідея закладу - поширювати творчість в маси, шляхом популяризації давнього і сучасного українського мистецтва. Дуже часто проводяться досить неординарні майстер-класи, на які запрошуються всі охочі. Також у галереї проводять різні благодійні акції. Спільно з українськими та закордонними партнерами на базі закладу організовують різні конкурси для митців різних жанрів.

Орієнтовні ціни: вхід вільний, інколи проводяться благодійні аукціони.

Прочитати детальну інформацію та переглянути відгуки можна тут.

 

Якщо кортить отримати незабутні емоції - "Сумський академічний театр драми та музичної комедії ім. М. Щепкіна"

Театр - можливість отримати ті емоції, які ви ніколи не зможете відчути переглядаючи кінофільм чи серіал, адже всі душевні переживання героїв вирують прямо навпроти вас, відтворюється атмосфера присутності. Гарантуємо, ви будете плакати, боятись та сміятись разом з героями, проживаючи кожну мить їхнього життя на сцені. У акторів є всього один шанс, аби максимально показати характер та єство своїх персонажів. Відвідувачів сумського театру зустрічатиме прекрасне панно "Птахи щастя", яке прикрашає фойє ще з 1965 року. Є велика та мала сцени. Репертуар складається переважно із сучасної та класичної української та російської драматургії. Дуже часто показують дитячі вистави, наприклад "Дюймовочка", "Троє поросят" чи "Фарбований лис". Також проводяться концерти класичної інструментальної музики, сучасних композицій та аранжувань відомих авторів.

Орієнтовні ціни: 40-700 грн.

Прочитати детальну інформацію та переглянути відгуки можна тут.

Подорож на байдарках - Центр активного відпочинку "Відчайдухи"

Можливість спробувати новий рідкісний вид спорту, який дозволить насолодитись прекрасними краєвидами, прозорою водою, ароматом нескошених лугів та чистим лісовим повітрям. Найпопулярніший маршрут проходитиме по річці Псел від села Сумського району Велика Чернеччина до Сум. Також є багатоденні сплави з ночівлею і кемпінгом на природі. Можна обрати сплав по річці Сейм. Маршрут закінчується в районі Луки, де знаходиться відомий дім-музей Чехова. Можна попередньо домовитись за екскурсію, аби доповнити ваш активний відпочинок культурним просвітленням. Беруть участь у сплаві один або два організатори, які зобов'язані контролювати безпеку та забезпечити харчування. У вартість включений прокат байдарки або каяка (фактично те саме, тільки на 1 особу), жилету, герметичного мішка, трансфер до місця початку маршруту та з місця завершення, комплексний обід. Також, центр організовує туристичні походи по дивовижним місцям Сумщини та Харківщини, в Карпати та інші регіони. Взимку центр пропонує катання на сноутюбах.

Орієнтовні ціни: 350-450 грн.

Прочитати детальну інформацію та переглянути відгуки можна тут.

 

Для любителів відірватись на повну - Ресторанно-розважальний комплекс "Modern"

Вдень - це затишний ресторан з посадкою в 60 осіб із сучасним єврпейським інтер'єром. Ввечері заклад перетворюється на справжній диско-бар, де DJ і MC влаштують вам незабутній вечір з тематичною шоу-програмою, дискотекою із сучасною ілюмінацією. Часто проводять раптові бармен-шоу, інколи можна потрапити на вечір еротичних танців чарівних панянок. Особливістю є те, що музика, яка звучить над танцполом, не буде заважати вам насолодитись приємним спілкуванням з друзями у лаунж-зоні. Цей варіант чудово підійде для пошуку нових друзів. Хтозна, можливо сьогодні пощастить і ви зустрінете тут свою майбутню другу половинку, адже концентрація молоді міста у клубі - надвисока. Меню - європейська кухня. Окремо є банкетна зала на 25 осіб. На другому поверсі можна пограти у більярд. У центрі працює сауна, басейн з гідромасажем, тому у "Модерні" можна ще й трішки оздоровитись. Показник турботи про кожного клієнта - наявність окремої кімнати для куріння, тому гостям не потрібно виходити, скажімо, на вулицю, а тютюновий дим не заважатиме іншим відвідувачам закладу.

Орієнтовні ціни: вхід - 50-100 грн, меню - 65-200 грн, сауна - 250-300 грн.

Прочитати детальну інформацію та переглянути відгуки можна тут.

Бажаємо вам обрати саме той вид відпочинку, який допоможе відпочити тілом та душею!

Автор статті - "Любевич Ростислав"

Найкращі статті