Як розібратись, який вам потрібен кальян, якщо ви його ніколи не курили?

Как разобраться, какой вам нужен кальян, если вы его никогда не курили?

Що таке начинка для кальяну? Це тютюн з різними ароматичними добавками. Він буває доволі різний по консистенції, але в Україні найчастіше можна знайти массиль – суміш табака з медом або патокою та ароматичними есенціями. По запаху суміш нагадує домашнє варення, але їсти ложкою його не радимо.

На сьогодні, різноманіття смаків просто величезне. Починаючи із класичних, це – ваніль, полуниця, виноград, кава, яблуко, диня… закінчуючи томатним, базиліковим, трав’яним, гострого перцю, коньячним, пивним, хвойним, тульського пряника та іншими. Перепробувати їх усі просто нереально, адже кожного дня придумуються та міксуються нові смаки.

Як для початківця, звичайно, варто спробувати щось класичне. Дуже круто і гармонійно поєднуються фруктові заправки із м’ятною. Це «must have» у світі кальянів, варто спробувати всім. Щодо інших поєднань, орієнтуйтеся на ваші смаки у повсякденному житті. Смак чаю поєднайте зі смаком лимону, томату із зеленню, квасу із пивом, мармелад із корицею, квітковий із медом. Ви можете створити свій нестандартний і абсолютно непередбачуваний мікс, поєднавши, здавалося б, непоєднуване.

Але це ще не все. На ваш вибір, кальян можна зробити на воді, молоці, сокові, шампанському та на основі того напою, який вам до вподоби. Це залежить від суми, на яку розраховуєте і від стійкості. Кальян і так трохи дурманить, а якщо взяти за основу вино чи інший алкогольний напій, то варто підстрахуватись, що точно додому попадете (до речі, ось список Тернопільських таксі https://20.ua/tr/avto-moto/passazhirskie-perevozki.html). Для найвитриваліших гурманів, це може бути самбука чи абсент, що мають найвищий градус алкоголю.

Говорячи про безпечність куріння кальяну, потрібно бути уважним у виборі заправки. Різні марки мають різний відсоток нікотину. В деяких він взагалі відсутній. Потрібно бути обережним і курити поступово, не кваплячись. Тим, хто кинув курити сигарети, взагалі не радимо пробувати нікотинові заправки, оскільки можете знову виникнути залежність. Тай варто пам’ятати, що все має бути в міру.

І, наостанок, ще одна порада. Обов’язково спробуйте кальян з  апельсиновою чи грейпфрутовою чашою для заправки, замість звичайної керамічної. Не тільки смак крутий, але і виглядає ефектно.

Переглядайте список найкращий кальяних Тернополя

Автор статті - "Колінець Валентина"

Найкращі статті