Гайд по вінницьким ресторанам з морепродуктами

Сьогодні в гастрономічній моді набирає обертів здорове харчування. Пропонуємо вам гайд по вінницьким закладам, де можна поласувати морепродуктами.

Гайд по винницким ресторанам с морепродуктами

Гастротуризм стає дедалі популярнішим в Україні, і Хмельницький не виняток. Цей регіон славиться своїми виноробнями, де господарі власноруч вирощують виноград і створюють унікальні сорти вина. У цій статті ми розглянемо 4 найкращі виноробні, де гості можуть не лише скуштувати вина, а й дізнатися про процес їхнього створення, а також насолодитися гарними краєвидами та смачною їжею.

 

Cherry Lake

Меню: складається з китайської, тайської та індійської кухні. Це чудові закуски з паштету, хумусу, брускетів, спрінг ролів. Салати цезар, теплий та вегетаріанський, неймовірні французькі та східні супи та бізнес-ланчі від шефа з понеділка по п’ятницю. Також є бар зі смачними коктейлями та міцними напоями. Популярністю користується свинина в азіатському стилі, приготовлений шефом з додаванням перепелиних яєць, часнику та цибулею фрі. На вибір є багато видів натурального морозива та десертів. В ресторані є найпопулярніша страва китайської кухні - велика порція качки по-пекінськи на всю родину за 1400 грн. 

Цінова політика: закуски - від 70 до 240 грн за 150 грн, салати - 100-180 грн, супи - 80-170 грн, ланчі за 89 грн, сніданки - 100-150 грн, напої - 50-130 грн.

 

Інтер’єр/обстановка/кількість місць: сучасний інтер’єр, виконаний в спокійних кольорах та розміщує в собі до 100 чоловік. Є простора літня зона зі столиками. Працює доставка по місту за номером телефону. 

Більше відгуків про заклад тут.

 

“Clover”

Меню: перед нами відкривається різноманітна алкогольна карта з шампанського, ігристих вин, джину, рому, віскі та інший міцний алкоголь. Кухня представляє собою закуски - тартар, брускети, тигрові креветки, салати- грецький, літній, теплий, рибний,  м’ясні страви - вареники з язиком, бануш, шніцель та телятина. З рибного меню є лосось, вугорь та дорадо. Також є ноти американської кухні, смачні десерти та сніданки, в склад якого зазвичай входить: яйця, свіжі фрукти, сирники, тости з авокадо та оладки.  

Цінова політика: сніданки обійдуться вам в 130-180 грн (вказується мінімальна та максимальна ціна за 230-330 г). Десерти- 100-130 грн,  м’ясні страви - 80-250 грн, рибні - 170-210 грн, супи - 90-165 грн. 

Інтер’єр/обстановка/кількість місць: панорамні та м’які дивани дозволять насолодитися прекрасним видом. В залі є окремий куточок з вином, який ви можете придбати. Стиль виконаних в спокійних кольорах та м’яким світлом, під який буде комфортно повечеряти. 

Більше відгуків про заклад тут.

 

«Family Place»

Меню. Складається з українських, європейських, американських та деяких авторських страв від професійного шеф-повара. Для любителів рибних страв тут справжній рай. Короп на овочевій подушці, креветки на грилі під соусом «Цезар», скумбрія на грилі зі спеціями та зеленню, стейки з лосося та тунця, канапки з лососем, рибне плато, оселедець та скумбрія власного засолу, млинці з рибою, ікрою, карпаччо з лосося тощо.

Цінова політика. Ціни тут прийнятні, наприклад, за 100 грам канапок з лососем ви заплатите 75 грн, скумбрія на грилі або короп з овочами вам обійдеться в 55 грн за 100 грам, рибне плато коштує 300 грн за 210 грам. Але оригінальна подача та любов, з якою готуються страви, варта цього.

Інтер’єр/обстановка/кількість місць. Заклад розташовується в мікрорайоні Тяжилів просторий та підходить для сімейних свят і урочистих заходів. Інтер’єр класичний, в якому переважають світлі нейтральні кольори. В загальному залі може розмітитись до 100 гостей одночасно. Також в закладі працює доставка замовлень по місту Вінниці. Зробити замовлення можна за номером телефону або на сайті.

Більше відгуків про заклад тут 

 

«Батискаф»

Для тих, хто хвилюється за свою вагу та просто для любителів смачненького і корисного є чудове місце – «Батискаф».

Меню. Заклад має дуже зручне меню, адже під кожною стравою підраховані її кілокалорії. Всі замовлення готуються прямо перед вами, і можна самим впевнитися у виконанні санітарних норм та свіжості продуктів. До того ж, у ресторан має власні акваріуми. В асортименті є: лобстери, устриці, мідії, рапани, королівські креветки, бутерброди з оселедцем. У «Батискафі» взагалі найбільший вибір морепродуктів у Вінниці.

Цінова політика. Вартість найдешевшої страви починається від 75 грн, але за 100 грам вишуканого лобстера доведеться відвалити від 500 гривень. Загалом ціни доволі демократичні, настільки, наскільки це можна зробити для страв із морепродуктів. Наприклад, можна спробувати першу страву із червоної рибки та пасту з королівськими креветками всього за 210 гривень.

Інтер’єр/обстановка/кількість місць. Заклад невеликий – розрахований до 35 осіб. Також є маленька літня тераса. У ресторані «Батискаф» інтер’єр виконаний у морському стилі, мінімалістичний, дещо замкнений, з великими панорамними вікнами. Здається, не вистачає тільки книг Ернеста Хемінгуея на полицях для повного занурення у атмосферу. Підходить для пар з дітьми, посиденьок з друзями, сімейних та ділових зустрічей. Столик можна забронювати навіть на 20 персон.

Більше відгуків про заклад та контакти тут.

 

«Aura»

Меню.  Заклад має чудовий вибір гарнірів із морепродуктами – рисова лапша, рис, паста. Тут найкращий вибір морської риби: форель, судак, лосось, сібас, дорадо, конгріо. Спосіб її приготування залежить тільки від вас, чи то буде дієтична страва на пару, чи то поживна із соусом. На вагу можна обрати собі мідії, кальмари, морського гребінця, креветки, щупальця восьминога. Загалом, вибір страв різноманітний та цікавий.

Цінова політика. Ціни коливаються, починаючи від 200 гривень і вище. Але щоб поживно та смачно поїсти доведеться віддати не менше 300-400 гривень, додавши до цього недешевий алкоголь та напої. Наприклад, за 250 грамів рибки дорадо вам доведеться віддати 260 гривень. Найдорожча страва із морепродуктів – це щупальця восьминога, які вам обійдуться в 180 гривень за 100 грамів.

Інтер’єр/обстановка/кількість місць. Інтер’єр доволі просторий, розроблений спеціально на замовлення від відомих дизайнерів.  Великі панорамні вікна відкривають прекрасний вид на вечірнє місто. М’яке вечірнє світло, зручні диванчики – все це створює атмосферу теплого, затишного та приємного місця. Сюди можна прийти з друзями, з коханими, з колегами та будь з ким, хто полюбляє шик, креатив та пафос. Посадочних місць вистачить усім, адже заклад розрахований до 150 людей. Можна буде насолодитися ароматним кальяном, поспівати в караоке та побувати на тематичних вечірках.

Більше відгуків про заклад та контакти тут.

 

«Mont Blanc»

Меню. Ресторан має досить різноманітне меню, що включає авторські страви від шеф-повара, а також морську рибку: форель, лосось, тунець. Також тут полюбляють покуштувати мідії та равлики ескарго із пряним соусом. Але є дні, які відвідувачі закладу чекають з нетерпінням, бо це дні устриць.

Цінова політика. Ціни у «Mont Blanc» вищі середнього. Замовити устриці можна від 45 гривень до 100. А авторський салат із морепродуктів від шеф-повара вам обійдеться 190 гривень.  Також, з понеділка по п’ятницю, з 12.00 до 15.00 години подаються комплексні обіди за 99 грн. Всі страви майстерно оформлюються поварами, бо навіть котлета по-київськи з пюре виглядають вишукано.

Інтер’єр/обстановка/кількість місць. Вишуканість, елегантність та стиль – все це про ресторан «MontBlanc». До того ж вишуканість тут повсюди – і в інтер’єрі, і в подачі страв, і в обслуговуванні. Для гостей закладу є гардероб, хол з баром, дві великих зали. Це місце підійде для будь-яких заходів: фуршетів, корпоративних святкувань, семінарів, презентацій, ділових , романтичних, сімейних зустрічей. У «MontBlanc» світло та просторо, все витримано у французькому стилі. Можна насолодитись кальяном та посидіти на літній терасі у гарну погоду.

Більше відгуків про заклад та контакти тут.

 

«Cloud Garden» 

Меню. Морська рибка, салат з креветками, страви на гарячих пательнях, неймовірні устриці – все це має «Cloud Garden». Тут дійсно великі порції та незвична подача, а в кожній страві своя ізюминка.

Цінова політика. Ціни тут починаються від 150 гривень, але приготуйтеся до того, що барне меню буде не дешеве.

Інтер’єр/обстановка/кількість місць. Заклад знаходиться в самому центрі міста. Можливо, це і є причиною того, що «Cloud Garden» є одним із найбільш відвідуваних та популярних місць у Вінниці. Тут відкривається чудовий вид на вулицю Соборну з фонтанами, трамваями та атмосферою міста. Отож, чудово підійде для сімейного відпочинку, романтичних побачень чи для посиденьок з друзями. Інтер’єр виконаний у середземноморському стилі, з теплими тонами, повсюди дерево та живі рослинки. Це створює живу атмосферу. Також можна відпочити на літній терасі та балконі.

Більше відгуків про заклад та контакти тут.

 

«Ile De France» 

Ще одне затишне місце з французькою кухнею, де можна покуштувати авторські страви із морепродуктів – «Іль-де-Франс».

Меню. У меню незвичайні поєднання інградієнтів, про які ви і не чули: перчик, фарширований тунцем, авокадо з креветками та ще багато смачненького. Крім того у меню є рапани, страви з морської риби та гарніри з морепролуктами. Дійсно смачно та вишукано.

Цінова політика. Ціни доволі прийнятні, середній чек від 200 до 500 гривень. А звичайні, домашні страви обійдуться вам у копійки.

Інтер’єр/обстановка/кількість місць. Вишуканий затишний інтер’єр у французькому стилі, що поєднує багато квітів, картин, мініатюрних фігурок. Це просто ідеальне місце для романтичних та сімейних зустрічей, святкувань днів народжень. На вас чекають тематичні вечірки та жива музика. Орієнтовна посадка – до 50-60 людей. Є невеличка літня тераса. Заклад отримав відзнаку «Ревізору», ще тоді, коли ведучою телешоу була прискіплива Ольга Фреймут.

Більше відгуків про заклад та контакти тут.

 

«HEF» 

Ще одне місце, де ви самі зможете порахувати спожиті калорії – «HEF» або «HealthyFood».

Меню. Сама назва позиціонує себе як заклад здорового харчування. На кухні вирощують мікрозелень, що є надзвичайно корисно. Офіціанти самі вам запропонують раціон для схуднення, звичайне збалансоване меню чи варіант для спортсменів – найбільш калорійний. Тут ви можете отримати масу порад щодо часу прийому їжі, кількості, частотності і тому подібне. Кожного дня буде щось новеньке. Власники постарались зробити весь асортимент максимально корисним, тому навіть десерти тут без шкідливих інгредієнтів. З морепродуктів – це стейки з лосося, тунця, сьомги.

Цінова політика. Здорове харчування – це не завжди дешево, але тут з цінами можна змиритись. Комплексне, індивідуально підібране вам харчування, буде коштувати від 200 до 250 гривень. Діє безкоштовна доставка по місту на дім або офіс.

Інтер’єр/обстановка/кількість місць. Заклад знаходиться у підвалі, але це не робить його менш затишним. Атмосфера підійде кожному, а особливо тим хто полюбляє здорове харчування та спорт. Інтер’єр виконаний у зелених тонах. Гарне місце для оздоровлення та приведення себе у форму.

Більше відгуків про заклад та контакти тут.

Автор статті - "Петрушина Валерія"

Найкращі статті