Курси для молодих мам у Запоріжжі

Список різних шкіл, які допоможуть фізично та емоційно налаштувати себе до найважчого предмета - материнства.

Курсы для молодых мам в Запорожье

Коли майбутня матір носить під серцем малюка, вона несе велику відповідальність одразу за два життя, тому найголовніше для неї - уважно слідкувати за своїм фізичним та емоційним станом і готувати свій організм до майбутніх пологів. Варто зрозуміти, що період вагітності є найсвітлішим та найемоційнішим у житті кожної жінки, адже в цей час відбуваються дуже стрімкі зміни у психічному та фізичному стані майбутньої мами. Багато інформації про цей стан можна прочитати у вільному доступі в інтернеті, але ви ніколи не можете бути впевненими, чи можна довіряти таким джерелам інформації. 

Саме тому, у багатьох містах відкриваються сучасні школи материнства, двері яких відкриті не тільки для молодих мам, а й для татусів, адже для них це також надзвичайно важке випробування. У таких школах навчають всьому, що чекає вас від зачаття, до перших років життя дитини. Не виникає сумнівів, що школи материнства допоможуть вам зрозуміти те, що на вас чекає і бути готовими до будь-яких ситуацій. Кваліфіковані спеціалісти допоможуть вам пізнати свій теперішній стан, прийняти підтримку чоловіка та близьких і стати у майбутньому справжньою“Супермамою”, які під силу все.

 

“Антошка”

Ця мережа шкіл материнства має заклади у 16 містах України. Основна ціль - створення теплої та приємної атмосфери з метою забезпечення дружелюбного спілкування про різні особливості відповідального періоду вагітності, народження та всебічні аспекти розвитку малюка. Особливість школи в тому, що всі заняття - безкоштовні. Основні теми зустрічей:

  • Особливості перебігу вагітності у різних триместрах
  • Фізіологічні зміни організму майбутньої матері, психологія вагітної.
  • Секрети відновлення після вагітності, здоров’я мами після пологів.
  • Підготовка до пологів.
  • Догляд за новонародженим, грудне вигодовування, тактика введення прикорму.
  • Особливості раннього розвитку та виховання малюка.
  • Створення сприятливої атмосфери для дитини.

Також тут проводять часті майстер-класи, аквагрим та фотосесії. Компанія займається продажем різних товарів для дітей: підгузків, іграшок, одягу. В мережі магазинів можна придбати різні потрібні речі для догляду за дитиною, приміром, ванночки, транспортні засоби для дітей, спеціальне харчування, засоби гігієни. Також є спеціальні пропозиції для майбутніх мам: косметика, гігієнічні набори в пологовий будинок, білизна. Загалом, тут є все, що потрібно. У мережі діє дисконтна система з приємними знижками.

Прочитати детальну інформацію та переглянути відгуки можна тут.

 

“Звичайне диво”

Групою психологів-однодумців, були організовані спеціальні курси, які працюють вже близько 8 років у Запоріжжі. Проект створений для підтримки майбутніх батьків з метою кращого усвідомлення і розуміння всіх процесів, які відбуваються в даний момент і які будуть у майбутньому. Важливим є те, що підготовка до пологів здійснюється згідно з Наказом МОЗ України №620 від 29/12/2003. Доступні такі програми:

  • Основний курс (сімейна група) - 15 занять для сімейних пар, де вас навчать природним шляхам знеболення пологів (масаж, релаксація, самонавіювання), особливостям догляду за новонародженим, грудному вигодовуванню. Тут проводять психологічну підготовку до пологів (особливо до партнерських з чоловіком), арт-терапію з метою зняття тривоги. Ведуться дискусії на актуальні теми стосовно харчування вагітної, чоловічої та жіночої психології. Вам розкажуть, що відчуває дитина при пологах та як правильно взаємодіяти з мед.персоналом та чоловіком. Ціна - 1800 грн.
  • Жіноча група - 10 занять, де ви матимете змогу поспілкуватись на виключно жіночі теми з іншими вагітними, відчути свою жіночність та позитивно налаштуватись на майбутнє. Цей курс, як і попередній триватиме 2-2,5 години 2 рази в тиждень. Ціна - 1300 грн.
  • Експрес-курс - 7 занять, де за короткий термін вам проведуть основні тренінги та навчать головним особливостям вагітності. Заняття проводяться 2 рази в тиждень, в залежності від терміну вагітності. Можна записатись на пробне заняття. Ціна - 1500 грн.

Працює творча майстерня з окремими уроками для тих, хто ще, або вже не відвідує основні курси. Урок ви можете обрати самі (гімнастика, арт-терапія, релаксація).

Прочитати детальну інформацію та переглянути відгуки можна тут.

 

“Квітка життя”

У спеціалізованому центрі проводяться заняття для мамусь і татусів у вигляді йоги для вагітних, вправ у басейні, підготовки до пологів, раннього материнства. Також тут є унікальний курс співо-терапії, який принесе надзвичайно багато позитивних емоцій і допоможе відволіктись, зняти тривогу та розслабитись. До того ж, тут є студії раннього розвитку для дітей різного віку: від 6 місяців до 1 року, від 1 року до 1,5, від 1,5 до 2 років. Є спеціальні студії для короткочасного перебування малюків без мами, що включають навіть підготовку до школи. На базі закладу працює сімейний клуб, завдяки якому проводяться семінари, майстер-класи, працює магазин натуральних продуктів та екологічно-чистих товарів і дитячий комісійний магазин без грошей. Деякі спеціалісти курсу:

  • Ковальова Людмила Аркадіївна - акушер - гінекологиня. “Грудне вигодовування, роди”.
  • Фершал Яніна Юріївна - педіатрка, неонатологиня. “Догляд за дитиною після пологів”.
  • Олена Грюкова - реабілітологиня, педіатрка. “Йога для вагітних”.
  • Олена Козакова - психологиня. “Психологічна готовність до пологів”.
  • Юрій Юрченко - масажист. “Догляд за дитиною до 3 років”

Для жінок, які знаходяться у терміні 37 тиждень і більше або для татусів, які не мають часу на 11 занять є спеціальний експрес-курс.

Прочитати детальну інформацію та переглянути відгуки можна тут.

 

“Чудова дитина”

Сімейний клуб-студія, який пропонує пройти дводенний курс “Підготовка до пологів”. Проводить його перинатальна психологиня, сертифікована доула Стрельченко Юлія. В програмі курсу ви дізнаєтесь про основні вправи для легких пологів, імітуватимете потуги, дізнаєтесь, що таке вправи Кегеля, і навіщо їх потрібно робити жінками. Вам розкажуть про фізіологію першого періоду пологів, ви навчитесь правильно поводити себе під час потуг, дихальним вправам, які будуть працювати як природне знеболення. Крім пологів, вам розкажуть про післяпологовий період, грудне вигодовування і основні правила догляду за новонародженим малюком. Кожна п’ята жінка стикається з такою проблемою, як “післяродова депресія”. Психологиня допоможе розібратись у цьому терміні та підкаже шляхи розв’язання даної проблеми. Не оминають і роль батька при пологах, догляді за вагітною та новонародженим.
Також у клубі є школа раннього розвитку дітей, працюють кваліфіковані педагоги, логопеди. Займаються і з дітьми дошкільного та шкільного віку. Є унікальні методики, такі як “Японська ментальна арифметика”, які дозволяють максимально розвинути логічне мислення дитини. Працюють і різні лінгвістичні курси для дітей. Влітку можна домовитись про розвивальний табір для дітей віком від 5 до 12 років.

Прочитати детальну інформацію та переглянути відгуки можна тут.

Автор статті - "Любевич Ростислав"

Найкращі статті